Ca la noi, la nimeni – Haosul produs de Guvernul LuCOVID se va adânci!

470
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cunoștințele puține și bine mistuite limpezesc conștiința, formează o cărare bătută a cugetării, o normă care reglează întreaga viață intelectuală. Cunoștințele pe jumătate percepute introduc un haos în mintea copilului și rămân un haos chiar când omul îmbătrânește.” – Mihai Eminescu

Ultima zi de vară fierbinte a dat în clocot exact în Parlamentul României, unde se aștepta o Zi crucială pentru soarta Guvernului Iohannis-Orban.
Încă din dimineața zilei de luni, prim-ministrul Orban Ludovic afișa o relaxare exagerată. Știa el ceva, ceea ce mulți analiști intuiseră. Strategia stabilită de președintele Klaus Werner Iohannis, aceea de a nu se reuși un cvorum de ședință, prin tot felul de tertipuri, s-a arătat a fi câștigătoare până la urmă.
În plus, apelul imperativ al președintelui Klaus Werner Iohannis către toți parlamentarii, acela de a nu vota Moțiunea de cenzură, a avut un efect dezastruos pentru democrație. Cum PNL, USR, PMP și UDMR lipseau din sala de plen a Parlamentului României, la fel ca și parlamentarii minorităților naționale – 17 la număr -, s-a trecut la citirea listei cu parlamentarii social-democrați. Cum cinci dintre aceștia au fost înștiințați de DSP-urile din trei județe că ar fi venit în contact cu oameni infectați cu COVID-19, cei 5(cinci) nu s-au prezentat la ședința de plen din Palatul Parlamentului, taman în Ziua crucială pe care-o așteptam cu toții. Supărarea președintelui PSD, Marcel Ciolacu, este mare și de înțeles. La ora 16,59 Marcel Ciolacu însuși anunța absența cvorumului și a suspendat ședința.
Dintre cei cinci parlamentari ai PSD absenți, doar Senatorul Carmen Dabn, fost ministru de Interne, nu s-a putut prezenta din motive obiective, având mama depistată pozitiv la testul COVID-19. Domnia sa a informat la timp și i-a părut rău că nu și-a putut exprima votul pentru demiterea Guvernului Orban. Evident, neexistând cvorum nici nu s-a mai citit textul Moțiunii de cenzură. La final, liderul PSD – Marcel Ciolacu a anunțat că, miercuri, se va reuni conducerea la vârf al PSD și va stabili dacă-i va da afară din partid pe aceia care nu au fost prezenți, din diverse motive. Eu sper să fie niște declarații la cald și poate, între timp, se vor răzgândi.
Printre analiștii politici care s-au pronunțat la finalul previzibil pentru prof.univ.dr. Marius Pieleanu, reputat sociolog și directorul general al firmei de sondare a opiniei publice AVANGARDE: „Era de anticipat. Nu există învingători și învinși ai zilei de astăzi!”
ION PREDOȘANU

P.S. Din păcate, treburile țării le vor gestiona tot proștii din jurul lui Orban, cei atât de lăudați de președintele Klaus Werner Iohannis, iar deschiderea noului an școlar și organizarea alegerilor locale și parlamentare sunt în mare pericol. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here