Ca la noi, la nimeni – Guvern „corupt” și preș. imaculat?!

274
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Păcatul nostru cel mai mare este că facem orice anormalitate să devină normalitate.” – Octavian Paler

Lumea politică este total indiferentă față de groaznicul Caz de la Caracal, iar Comandantul Suprem al României – l-am numit pe Preș. Klaus Werner Iohannis, șeful CSAT! – doarme în păpușoii din curtea Palatului Cotroceni! Și culmea, chiar în ziua în care a promis că se va pronunța asupra înlocuirii posturilor de miniștri rămase vacante prin ieșirea intempestivă de la guvernare a ALDE; Cucul sau Cucuveaua de la Palatul Cotroceni s-a apucat de muștruluit și acuzat/jignit Guvernul Dăncilă.
În aceeași zi fatidică pentru El Comandante a împânzit șoselele și autostrăzile patriei noastre, și a sa de împrumut, cu portretele Sale electorale, furând startul pentru alegerile prezidențiale cu o lună și mai bine înaintea celorlalți competitori. El are avantajul că-i președinte – sper pentru ultima oară – și folosește banii publici în propria campanie, bașca amvonul Administrației Prezidențiale.
Încălcarea regulilor și nerespectarea bunului simț și a articolului 16 din Constituție: „Nimeni nu este mai presus de lege” o descrie într-un eseu/pamflet cel mai bine publicistul și poetul Ioan Vieru în Cotidianul: „Imaginea lui Klaus Iohannis aruncată în lume în avans cu peste o lună de zile față de startul campaniei electorale pune în avarie tot mecanismul electoral. În fapt, egalitatea în fața legii, în înțelegerea președintelui, își arată fața prin care cei care dovedesc abateri grave de la normele generale. O nouă duminică a orbului își pregătește capcanele cu o ferocitate care anulează campania electorală. Despre ce formă de civism, de lege, de normalitate vorbește candidatul Klaus Iohannis când el însuși dovedește încălcarea regulilor.” Ca o culme a absurdului, în spatele vorbitorului Preș. Klaus Werner Iohannis trona o mare lozincă: „Pentru O ROMÂNIE NORMALĂ”.
Nu vom reproduce toate jignirile și invectivele adresate de Iohannis Guvernului Dăncilă, evident fără argumente, oprindu-ne numai la marota lui de a citi texte ale unor scribi personali plătiți din bani publici pe post de consilieri cu rang de secretari de stat, cu lefuri babane, cu autoturisme și șoferi, poate și cu SPP-iști. Una dintre vorbele grele este aceea de „Guvern corupt”. Pentru care Iohannis ar merita să fie dat în judecată, însă la toate mizeriile spuse despre PSD și Guvern el profită de faptul că nu mai există legea referitoare la insultă și calomnie.
Din păcate, el se bucură de foarte mare toleranță din partea primului ministru al României, care, deși PSD vrea să sesizeze Curtea constituțională a României, tot amână cu gândul că doar-doar s-o îmblânzi Domnul Preș. Și va aproba, până la urmă, noile numiri de miniștri interimari pe posturile rămase vacante prin retragerea ALDE de la guvernare. Cu multă răbdare și diplomație – rău înțeleasă de interlocutorul obișnuit să blocheze activitatea Guvernului Dăncilă și a Parlamentului – Doamna premier a avut și ieri, luni, o discuție telefonică cu Împricinatul. Care-a promis, a nu știu câta oară, că va da un răspuns într-un timp scurt la propunerile de miniștri interimari.
Cine să-l mai creadă pe marele Pinocchio? Bănuiesc că insul nu se va răzgândi. Și oricum îi ia mult timp să citească acolo două-trei nume de miniștri interimari care au marele păcat că sunt membri ai PSD!
ION PREDOȘANU

P.S. Acela ce se crede imaculat va da socoteală în fața justiției abia după ce-și va pierde mandatul actual de președinte. Iar pe al doilea nu-l merită. Pe primul l-a dezonorat! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here