Ca la noi, la nimeni – Genocidul românilor! (A fost decapitată instituția Avocatul Poporului)

530
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Graiul dacilor nu a dispărut. El dăinuie în vorbirea noastră curentă. Limba unui popor nu poate fi smulsă decât prin genocid.”-
Valeriu Butulescu, Din Maculator existențial (2017)

În catastrofalul Plan Național de Redresare și Reziliență al României, prim-ministrul de conjunctură Florin Cîțu (PNL) și URS-PLUS-istul Cristian Ghinea au strecurat la capitolul „reforme” – mai mult ca sigur introduse de Comisia Europeană ca experiment – ieșirea la pensie a românilor la 70 de ani.
Asta în condițiile în care speranța medie de viață este de 69 de ani. Întrebat de o jurnalistă dacă nu cumva cererea de pensionare se va face odată cu decesul, cinicul și hăbăucul de Cristian Ghinea a confirmat: „Asta și prezumăm, iar românii își doresc acest lucru!”. Culmea e că niciun lider de partid din opoziție nu a luat atitudine vizavi de această mârșăvie. Ca și cum toată pleava de politicieni este de acord cu acest experiment de genocid asupra românilor!
Miercuri, mineri și energeticieni din Gorj, Dolj și Mehedinți au protestat în Parlamentul României în legătură cu intenția GuWernerului Meu II – Iohannis-Cîțu de a da afară nici mai mult nici mai puțin decât 8.000 de angajați ai CEO!
*
Renate Weber a fost revocată, miercuri, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR-PLUS doi și-un sfert și UDMR. În favoarea revocării au votat 247 parlamentari, 32 împotrivă, iar unul nu a votat.
Este ciudat cum de au reușit mulți dintre parlamentarii PSD și chiar ai AUR să se fofileze – ori nu au fost prezenți la vot sau au votat alături de Coaliția Austerității și Genocidului -, din moment ce aceștia nu se regăsesc în număr apreciabil printre cei care au votat împotriva revocării Avocatului Poporului, singura instituție care de un an și jumătate a sesizat la Curtea Constituțională a României măsurile aberante luate în pandemie de GuWernerele Mele: Iohannis-Orban și Iohannis-Cîțu, dându-i-se dreptate de fiecare dată.
Rapoartele Avocatului Poporului din perioada 2018-2020 au fost respinse, marți, în plenul reunit ale celor două Camere ale Parlamentului. Parlamentarii PSD și AUR au susținut că rapoartele nu se votează, ci trebuie doar prezentate.
Respingerea Rapoartelor de activitate pentru anii 2018-2020 încalcă dispozițiile constituționale, susține Renate Weber, Avocatul Poporului: „Ca o garanție a independenței, nici Constituția, nici legea organică de organizare nu au prevăzut posibilitatea aprobării/respingerii raportului anual prin vot.”
La rândul său, vicepreședintele Senatului Robert Cazanciuc (PSD) susține că decizia de revocare este „contra interesului poporului român!”
„Sunt cel puțin trei lucruri care sunt de-a dreptul halucinante în această sesizare. În primul rând este invocat incidentul de la Caracal. (…) Cred că autorii sesizării confundă textele din Constituție. Această instituție nu face parte din structura de stat. Este chemată să apere drepturile și libertățile fundamentale. Am sentimentul că dacă veți vota această solicitare de revocare urmează într-o săptămână votarea Moțiunii de cenzură. Ne facem de rușine pur și simplu, vă faceți de rușine”.
„Asistăm astăzi la execuția cu public a Avocatului Poporului și la o operațiune concertată de subjugare a acestei situații de către factorul politic.(…) Faceți o nedreptate, că încălcați legea”, apreciază senatorul Claudiu Târziu, copreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).
Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a anunțat că social-democrații vor ataca la CCR revocarea din funcție a Avocatului Poporului, Renate Weber.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here