Ca la noi, la nimeni / Generalul Oprea, plagiator şi penal!?

246

Chiar în ziua Marii trădări a alianţei de guvernare din care încă face parte, generalul Gabriel Oprea, cum le cere amicilor să i se adreseze, a mai primit un atac. De plagiat. Al lucrării sale de doctorat! Care a ajuns să conducă doctorate şi se crede în mediul academic. Ba chiar fondator al unei Academii pentru Ştiinţele Siguranţei Naţionale!
Mă rog, a şi dat un comunicat de la Ministerul de Interne, pe care-l păstoreşte, încercând să se disculpe. Sesizarea există, iar Universitatea Bucureşti ar trebui să se pronunţe. Iar în cazul Laurei Codruţa Kovesi, tot cu doctorat plagiat, se tace mâlc.
Jocul pe sârmă sau, cum vreţi să-i ziceţi, situaţia pe muchie de cuţit a UNPR-ului cârmuit cu mână forte de generalul făcut la apelul de seară Gabriel Oprea are secretele lui. Numele lui Oprea este în fişetul Laurei Codruţa Kovesi, cea mult lăudată de generalul cocoţat ca prim-ministru interimar la cârma Palatului Victoria. Fără să-l întrebe nimeni, plin de el, ghinărarul s-a pronunţat că ar numi-o în continuare pe Kovesi, la cârma DNA! Ca să vezi.
Cu ceva vreme înaintea alegerilor prezidenţiale din 2014, DNA a creat Dosarul 293/P/2914 / un dosar în care generalul de Justiţie (?!) Gabriel Oprea joacă rolul important. Informaţia a trecut neobservată, fiind umbrită de campania electorală prezidenţială. Mai ales că apăruse pe site-ul Ziua Veche, cu promisiunea că se va reveni asupra subiectului. Numai că procurorii DNA care dăduseră primele informaţii s-au răzgândit şi s-au poprit. Probabil, misia lor fusese îndeplinită.
La o analiză atentă a acestui eveniment, se poate concluziona că încă de pe atunci s-a pus problema, în cazul că Iohannis ar câştiga alegerile, să se declanşeze operaţiunea “Guvernul meu”, despre care actualul preşedinte Iohannis tot vorbise în campania electorală. Şi o face şi azi, de la pupitrul Administraţiei Prezidenţiale sau din Financial Times. Cerând demisia lui Victor Ponta, luându-se după un procuror DNA, după pupila sa Laura Codruţa Kovesi sau alintata Alina Gorghiu-Dej, care se şi vede musai ministru al Justiţiei. Nu se mulţumeşte cu postura de Noua Elena Udrea, ci se vrea inclusiv Monica Macovei!
Nu vom insista asupra acuzelor din Dosarul 283-P-2014, găsibile pe site-ul www.ziuaveche.ro din 23 octombrie 2014. Faptele se leagă de destituirea unui general ce se împotrivea numirii ca manager al Spitalului Militar Universitar „Carol Davilla” a numitului Aurelian Ranetti, care nu îndeplinea normele cerute de funcţie. Dar cu girul ministerial al lui Gabriel Oprea, prezent în guvernele Boc şi chiar Mihai Răzvan Ungureanu, în perioada 2010-2012, că doar îi cerea „interesul naţional”, n-aşa?, se puteau face multe fapte penale. Un şir de achiziţii şi contracte făcute de Spitalul Militar, în mandatul lui A. Ranetti, fără proceduri de negociere, fără publicarea vreunui anunţ pentru licitaţii trunchiate şi contracte oneroase, acte adiţionale dubioase, şi altele. Toate aceste valori însumează zeci de milioane de lei!!!
Dacă DNA ar dori acuzarea lui Gabriel Oprea pentru faptele penale descrise, avizul de începerea urmăririi penale este dat de preşedintele ţării – Klaus Iohannis. S-a contat pe deschiderea dosarului dacă UNPR nu votează Moţiunea de cenzură. La votarea în Parlament a numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE n-a mai fost nevoie.
E dificil de spus dacă Trădătorul Gabriel Oprea n-o va face – la cererea expresă a lui Klaus Iohannis – la toamnă. Deşi, atunci, ar exista riscul ca mincinoşii cu „interesul naţional”, recte UNPR, ar trebui să meargă singur pe liste la alegerile locale şi parlamentare din 2016. Ceea ce ei n-au făcut-o niciodată până acum. Ultima dată intrând în Parlament pe listele USL, ca aliat al PSD.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here