Ca la noi, la nimeni – Firea și Orban, cu oiștea-n gard!

183

Fierberea din lumea politică este mai mare decât oricând. De mai multă vreme, chiar dacă Gabriela Firea a stârnit valuri din interiorul Comitetului Executiv al PSD și poziția ei a fost supusă la vot și toți colegii din CEx al PSD au votat contra poziției sale tot nu pricepe că ea face jocurile Opoziției. Culmea este că de atunci nu se mai oprește și-l atacă continuu pe președintele social-democraților, Liviu Dragnea.
Cu mult tact, acesta a ales să nu intre în polemică cu Gabriela Firea, pe care-a propus-o și susținut-o în alegerile pentru funcția de Primar general al Bucureștilor. Că n-o mai face și acum, mi se pare normal. Deputatul independent Remus Borza, la Borza Analytica de pe DCNews, îi acordă nota 4 pentru ieșirile necontrolate și greu de explicat din ultima vreme. În mod cert, faptul că acuzațiile sale reproduce aproape întocmai „textele” celor din Noul PNL și chiar din USR ne fac să credem că ieșirile zilnice fac parte dintr-un plan. Unul gândit de binomul SRI-DNA, Liviu Dragnea fiind o mai veche țintă a acestora.
Este greu de presupus că Gabriela Firea va fi lăsată-n pace la nesfârșit. Nu este exclus ca la următorul CEx al PSD să i se retragă sprijinul politic și în acest caz nu o văd bine. Faptul că o lovește cu furie pe ministrul de Interne, Carmen Dan, și prin ricoșeu țintește la Liviu Dragnea nu ne miră. Trebuie să fii plecat cu pluta sau să nu ai toate țiglele pe casă să crezi că ministrul de Interne, Carmen Dan, care este un om politic civil, a coordonat acțiunile Jandarmeriei din 10 august!!!
În nota obișnuită, marioneta care conduce Noul PNL, numitul Orban Ludovic, nu scapă niciun prilej să o ia pe miriște și să atace PSD. S-a întâlnit la mare, respectiv la Eforie Nord cu Școala de vară a Organizației Tineretului Liberal și la Saturn cu Organizația Femeilor Liberale, deși Noul PNL face parte din Partidul Popular European și nicidecum din Partidul Liberalilor Europeni. Declarațiile sale la cele două manifestări amintite seamănă ca două picături de apă. O apă murdară!
Ce poți să crezi despre un individ care înjură tot timpul, nefiind capabil să încropească un program de guvernare cu care să-și ridice partidulețul în sondaje. După ce la o ședință de Consiliu Național al Noului PNL le-a cerut pretinșilor liberali să pună mâna pe ciomag și să le dea la cap PSD-știlor și acum îndeamnă tot la bătaie.
„Nu înțeleg care e problema? De ce să nu-i putem bate pe ăștia? Ar trebui să le dăm o mamă de bătaie la alegerile europarlamentare, să le iasă politica din cap. Nu există niciun argument care să mă poată convinge că PNL nu are capacitatea de a câștiga”, a firmat liderul Noului PNL (format în mare parte din fostul PDL!), Orban Ludovic.
Cu asemenea clișee, poate să fie liniștit că PSD va câștiga detașat următoarele alegeri din viitorii 20 de ani. Asta în cazul că Jupânul său, Herr Klaus Werner Iohannis, nu-l schimbă!
ION PREDOȘANU

P.S. Organizația non-guvernamentală Institutul Internațional Republican a realizat un sondaj care arată că 60% dintre români sunt nemulțumiți de activitatrea președintelui, în timp ce 33% sunt oarecum liniștiți și doar 6% sunt. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here