Ca la noi, la nimeni – Fără conducători patrioți, românii să se trezească!

589
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „O viață avem români… și o cinste! Deșteptați-vă că am dormit destul!”– Mihai Viteazul

Cu războiul la graniță și cu Ungaria premierului naționalist Orban Viktor – prieten la cataramă cu războinicul și revanșardul Vladimir Putin – România nu poate dormi chiar deloc liniștită. Într-un tratat amintit de diplomatul de carieră Teodor Meleșcanu ca fiind în vigoare de prin 1995, fostul ministru de Externe al României zice că în articolul 5 se face vorbire despre faptul că România și Ungaria își recunosc frontierele de la acea dată, valabile și astăzi, iar niciuna dintre părți nu va face nimic pentru a le schimba.
Eu n-aș fi așa de sigur, știind prea bine că de mai bine de o sută de ani Ungaria nu recunoaște Tratatul de la Trianon!
UNGARIA MARE N-A EXISTAT! Și liderul UDMR Kelemen Hunor acționează în același ton cu Orban Viktor, din moment ce se prezintă în public cu o hartă a pretinsei Ungarii Mari. Care Ungarie mare n-a existat niciodată în istorie, întrucât Ungaria făcea parte din Imperiul habsburgic, cu capitala la Viena, iar Transilvania era provincie independentă de Budapesta!
Iar revenirea Transilvaniei la patria mamă s-a petrecut prin voința românilor majoritari în urma Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Vreme la care Imperiul habsburgic și regatul Ungariei erau într-un declin clar, în urma pierderilor imense suferite în Primul Război Mondial.
UCRAINA POATE ȚINE RUSIA PE LOC. În Ucraina, vin valuri valuri de soldați ai Armatei Roșii, care lovesc orbește. În civili, în școli și în grădinițe. Numărul copiilor uciși de soldații ruși este imens. Analistul politic Bogdan Chirieac are opinia următoate: „Mi-e teamă că e doar o chestiune de timp”, cu referire la deciderea învingătorului în războiul dintre Rusia și Ucraina, aghezmuit la Kremlin drept a fi o operațiune specială.
În vremea aceasta, Statele Unite ale Americii se pregătesc să trimită Ucrainei sisteme avansate de rachete cu rază lungă de acțiune ce pot lovi Rusia, asta după ce președintele Volodimir Zelenski a făcut un apel disperat pentru livrare de armament modern necesar în fața invaziei Rusiei.
Principala vulnerabilitate a României acum este incapacitatea de a atrage fonduri europene și banii din PNRR. Asta este problema principală, că partidele de la guvernare – PSD, PNL și UDMR – se înghesuie să cheltuie banii. Au anunțat noi creșteri de pensii, de salarii și guvernanții nu au, firește, de unde le plăti. Dar le anunță! Nu se execută bugetele pentru investiții și nu se atrag banii europeni, asta este vulnerabilitatea principală a României acum, o vulnerabilitate mai mare decât demența lui Putin.
PREȘEDINTELE IOHANNIS – UN OM SINGUR. FĂRĂ PATRIE. Și dacă premierul Ungariei, Orban Viktor este naționalist și deci patriot este treaba lui. La noi, președintele și primul ministru nu au luat nicio poziție când președinta așa-zisei țări vecine și prietene s-a deplasat în Transilvania ca Vodă prin lobodă, participâțnd la decorarea a doi etnici maghiari care au fost dovediți ca teroriști și făcuseră ceva ani de detenție. Istoricul Marius Oprea îi consacră un editorial difuzat de Mediafax Președintelui României: „Iohannis – un om singur. Fără patrie.”
GUVERNUL ORBAN, AMESTEC ÎN INTERIORUL TRANSILVANIEI! Mai grav, Guvernul Ungariei investește în Transilvania și i se permite. Și mai grav, Guvernul Orban Viktor dă cetățenie românilor din Transilvania, cărora le mai cere să cumpere terenuri agricole cu banii dați de Ungaria expansionistă. Așa cum face și în Slovacia și Serbia ori Ucraina, unde mai există firave comunități maghiare.
Dacă Președintele Parlamentului Slovaciei a luat poziție, criticând politica expansionistă a capitalului ungar, ei bine, dar mai degrabă rău, în România niciun demnitar n-a deschis pliscul!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here