Ca la noi, la nimeni – Expatrierea lui Kovesi, repatrierea aurului!

918

Faptul că Laura Codruța Kovesi și Generalul SRI Florian Coldea ar avea și o altă cetățenie decât cea română nu este o noutate. Zvonul circulă de mai mulți ani.
În susținerea celor doi corifei ai Binomului SRI-DNA Coldea și Kovesi, făurarii infamelor Protocoale secrete între SRI și instituțiile din Justiție, în diplomele și susținerea ambasadelor străine a Laurei Codruța Kovesi s-a ascuns, cu siguranță, ceva care ne scapă. Chiar la audierea sa în Comisia LIBE, Laura Codruța Kovesi a negat zvonurile că ar avea trei proprietăți și deci trei rezidențe în Statele Unite ale Americii. Și acuzatorii, și Kovesi nu au adus nici un fel de probe în susținerile lor.
SOARTA LUI KOVESI. Este clar că la recentele votări ale celor trei candidați la funcția de procuror șef al Parchetului European au existat ordine clare de la Berlin. Altfel nu se explică faptul că după votul de la COREPER, unde francezul a obținut 50 de puncte, iar Laura Codruța Kovesi și germanul Andres Ritter numai câte 29 de puncte, ceva s-a petrecut.
La votul în Comisia LIBE, Laura Codruța Kovesi a primit 26 de voturi, Jean-Francois Bohnert numai 22, iar candidatul Germaniei un singur vot! Nu vi se pare ciudat? Într-o comisie în care Germania are șase membri, iar europarlamentarul român independent Cătălin Ivan susține că n-a văzut decât doi. Ceilalți patru au fost înlocuiți cu europarlamentari PNL, în frunte cu Cristian Preda, care a votat și la Rezoluția din Parlamentul European contra României. Iar cei de la Noul PNL, membri ai PPE, primiseră dispoziție de la Ludovic Orban să voteze cu Kovesi! Cea care-l scăpase de dosarul avut la DNA și din pricina căruia n-a mai candidat la alegerile pentru Primăria generală a Bucureștilor!
Joi, s-a anunțat că suspecta Laura Codruța Kovesi este citată iar la Secția pentru Investigarea Magistraților pe data de 7 martie 2019. Ce va fi, vom vedea! Nici victoria ei din Comisia LIBE nu-i dă dreptul să se considere câștigătoare, așa cum afirmă Claude Moraes, președintele Comisiei LIBE. Și anume că negocierile dintre Parlamentul European și Consiliul European vor fi dificile. Oricum, grație Ordinului de la Berlin, venit de la cancelarul Angela Merkel, s-ar putea ca o mincinoasă și perversă, fără calități profesionale să devină, spre rușinea României, procuror șef al Parchetului European pentru șapte ani! N-ar fi prima gafă a Uniunii Europene, aflată sub cizma Germaniei.
REPATRIEREA REZERVEI DE AUR A ROMÂNIEI. Partidul Social Democrat a venit, joi, cu explicații privind proiectul de lege depus, în urmă cu o zi, de către liderul PSD, Liviu Dragnea, si de Senatorul Serban Nicolae în Parlamentul României, prin care se cere Băncii Nationale a României să repatrieze aurul tarii, depus acum în Anglia.
„Despre proiectul de lege promovat de președintele PSD, Liviu Dragnea, privind repatrierea rezervei de aur a României, pentru moment spunem doar atât. Germania își repatriază rezerva de aur, Austria își repatriaza rezerva de aur, Belgia, Olanda. Elvetia își repatriaza. Elveția își repatriazava de aur”, a scris PSD pe pagina sa de Facebook.
Opozitia, in mod expres USR, a recurs la invective folosind termenul „infractor”, dovedindu-se total superficiali si suburbani.
Totuși, mai sunt si oameni cu scaun la cap precum fostul ministrui al Reformei, prof.univ.dr. Ilie Serbanescu: „Nu vi se pare normal să îți păstrezi tezaurul la tine în țară, mai ales într-un moment în care lupta este mare pe plan internațional? Marea Britanie iese din Uniunea Europeană, ca să nu mai stea sub talpa germană. Este cel mai bine să păstrezi aurul în țara ta. În contextul externalizarii aurului, s-a constatat, în istoria noastră, că l-am pierdut.
Să ni-l fure în cazul asta, dacă ne opunem la legea respectivă. În ceea ce priveste motivul pentru care l-am ținut acolo, întrebați-l pe Isărescu. Altfel cum ar fi fost un guvernator etern? Acesta este tributul pentru a beneficia de asa-zisa putere. Dar tot nu ai putere. Esti un vataf”, ne-a explicat prof.univ.dr. Ilie Șerbănescu.
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here