Ca la noi, la nimeni – Dezinformări prezidențiale

613

Motto: „Dacă am urât ceva mai mult de la viață, a fost omul fals, pervers și mincinos.”
Ana Maria Mocanu

În ultima vreme, au apărut o serie de nenumărate știri false în lumea politică, în viața socială și chiar în lumea sportului. La posturi de radio, la cele de televiziune și chiar în presa on-line și mai rar în presa scrisă. Deși nici ultima nu-i scutită de știri mincinoase.
Să începem cu o știre falsă din presa turcă, preluată inițial și de presa sportivă din România. Marele antrenor român Mircea Lucescu este la cei 73 de ani ai săi un monument de seriozitate, profesionalism și un mare patriot român.
Îl lăsăm în plata Domnului pe măruntul Mircea Rednic, cel debutat în Divizia A și în naționala României de antrenorul Mircea Lucescu, pe care acum îl reneagă cu superioritatea unui dinamovist de conjunctură și de vreme rea. Cert este că, Mircea Lucescu nu traversează o perioadă prea bună, aș zice ba dimpotrivă, la cârma selecționatei Turciei. Dar vorba lui Ovidiu Ioanițoaia, una-i una și alta-i alta! Presa din Țara semilunei l-a dat demis de la naționala Turciei și mutat la echipa Beșiktaș Istanbul, în locul lui Șenol Guneș care urma să preia selecționata pe care-o mai pregătise între 2002-2004.
Noroc că duminică am citit declarația președintelui clubului Beșiktaș, Fikret Oman, care nu confirmă informațiile lansate sâmbătă de postul de televiziune NTV: „Nu am vorbit cu Lucescu decât înainte să preia naționala și a fost în tribună la meciul nostru acum. Nu știu dacă acordul lui cu federația s-a încheiat, dar nu am nicio întâlnire cu el în agendă. Șenol Guneș rămâne până la vară, avem o relație excelentă, suntem fericiți și de ce l-am demite? M-am săturat să tot dezmint ceea ce apare în presă.”
*
Să revenim în România, țara plină de președinți. Președintele Pro România, Victor Ponta, atacă Guvernul Dăncilă pe motiv că ar acorda prea mulți bani partidelor parlamentare. Până una-alta, proiectul de Buget pe 2019 nici n-a ajuns la Parlament și abia de astăzi încolo va fi dezbătut și votat. Pro România este un partiduleț balama cum a mai fost UNPR-ul generalului Izmană Gabriel Oprea, din același aluat securistic cu cei de la Anti România. Minciuni a mai comis și securistoidul Daniel Constantin, cel ce îi dă sfaturi lui Hunor Kelemen să nu voteze Proiectul de Buget. Nu vrea el, nici Victor Ponta și nici noul lor șef Klaus Werner Iohannis!
Un articol semnat de fostul ministru de Externe, Adrian Severin, pe site-ul DCNews.ro îl pune la punct pe dezinformatorul șef Klaus Werner Iohannis. Titlul comentariului: „România și cazul Venezuela. Ce este permis zeilor nu este permis boilor.”
În care combate niște aiureli apărute într-un Comunicat al Administrației Prezidențiale pe 8 februarie 2019. În care cu argumente și cu citarea unor articole din Constituția se demonstrează că Preș. Klaus Werner Iohannis „nu este titular al deciziilor de politică externă a României și nici reprezentant al României în plan extern”. Conform art. 102, alin. 1 din constituția României: „Guvernul potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne și externe a României. Iar potrivit art. 80, alin1, „Președintele României reprezintă statul român…” și nicidecum este reprezerntantul României în plan extern. Adrian Severin nu se ferește chiar de a-l compara pe Klaus Werner Iohannis cu un Fuhrer!
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here