Ca la noi, la nimeni – Despre școală, comisari europeni și tupeu

288
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Când vezi că ai aceeași părere cu majoritatea e bine să mai reflectezi o dată.” – Mark Twain

Vrem-nu vrem, viața își urmează cursul. Cu suișuri și coborâșuri pentru fiecare. Ușor-ușor ne obișnuim și cu schimbarea datei începerii anului școlar. Chiar dacă știam, pe vremea mea, că ziua de 15 septembrie este prima zi de școală.
PREMIER ȘI PREȘEDINTE, OPȚIUNI DIFERITE. În vreme ce primul ministru al României, Viorica Dăncilă, și-a continuat călătoria prin Transilvania, Preș. Klaus Werner Iohannis a participat la deschiderea anului școlar la Școala Gimnazială „Ferdinand I”, din Sectorul II al Bucureștilor. În nota obișnuită unui individ care a furat startul campaniei electorale, candidatul Klaus Werner Iohannis a criticat voalat, dar dur școala de astăzi și lipsa de reforme puse pe seama guvernanților. Cu mult tupeu, criticul celor de la guvernare a uitat să ne zică de programul său născut mort și numit pompos „România educată”.
Primul ministru, Viorica Dăncilă, a participat la deschiderea anului de învățământ la Școala Gimnazială din Sântămăria Orlea, județul Hunedoara.
Premierul a ținut să le transmită însă copiilor și profesorilor din întreaga țară un mesaj la începutul anului de învățământ: „Am credința că România va crește doar dacă educația va crește. Și pentru aceasta e nevoie de un consens național pe o perioadă lungă între toate formațiunile politice. Este nevoie de maturitate, astfel încât, orice guvern ar fi la putere, să aibă sprijinul necondiționat pentru a dezvolta educația românească. Guvernul României va continua investițiile în educație și reformarea sistemului de învățământ, așa încât să avem un act educațional modern și performant, capabil să dea României noile generații de tineri profesioniști.”
Întrebată de copii dacă-și aduce aminte de prima zi de școală, primul ministru al României – Viorica Dăncilă, a zis că acea zi nu se uită, că era „timidă”, dar că i-a plăcut foarte mult și s-a acomodat cu școala. Pe care-o îndrăgește și acum. „Educația înseamnă o viață mai bună” a fost ideea de bază a discursului domniei sale, în contradicție cu atacurile politice venite de la deschiderea anului de învățământ în București, la Școala Gimnazială „Ferdinand I”.
PSD, LOVITURĂ LA BRUXELLES! În ciuda opoziției Preș. Klaus Werner Iohannis, care s-a agitat degeaba, Rovana Plumb apare pe lista de comisari europeni, din partea României, acceptați de președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care și-a dat acordul cu privire la primul draft al listei comisarilor europeni desemnați, potrivit unui comunicat de presă al instituției, transmitea, luni, MEDIAFAX. Atunci când primul ministru Viorica Dăncilă îl informase pe Preș. Klaus Werner Iohannis că Guvernul și-a anunțat candidații la funcția de comisar european din partea României, în persoana Rovanei Plumb și a lui Dan Nica.
Pe scurt, Iohannis a replicat: „Este o propunere proastă.” Și președintele a mai completat că dacă aceste propuneri, care sunt foarte proaste, vor fi respinse, România va pierde portofoliul Transporturilor, pe care îl vizează în cadrul Comisiei Europene și „vom avea o problemă serioasă”.
ȘEDINȚE DECISIVE LA GUVERN ȘI ÎN PSD! Luni, de la ora 16.00 urma să se desfășoare prima ședință de guvern fără miniștrii ALDE care au demisionat. Iar seara fusese programată o ședință a Comitetului Executiv Național al PSD ce ar fi trebuit să stabilească strategia de care să se țină seama în Parlament. Cum acest comentariu l-am scris înaintea celor două ședințe, normal că nu am cum să-mi informez cititorii asupra deciziilor luate în acestea.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here