Ca la noi, la nimeni – Deschiderea școlilor – bombă cu ceas!?

696
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cel ce vine ca să facă rău, vine totdeauna cu premeditare.” – Publilius Syrus din Sentințe

Orban și Anisie nu au fost, în ultimele șase luni, la vreo școală. Altfel, nu ar vorbi gura fără ei atunci când vine vorba despre deschiderea noului an școlar în data de 14 septembrie. În fond, la haosul generalizat din România, cei doi vorbitori nițel cam analfabeți nu ar folosi cacofonii, în cazul primului, și expresii sau cuvinte nepotrivite, de genul PEPSIglas, în cazul rușinos al unei profesoare de limba și literatura română la Colegiul Național ,,Tudor Vianu” din București.
Așa cum a fost soața unui general de Poliție, ce se pretinde liberală. Madam Anisie s-a deplasat, zilele trecute, la Alexandria, reședința județului Teleorman, dar n-a avut curiozitatea să vadă cu ochii ei vreo școală din mediul rural. Ca să vadă dacă se poate deschide anul școlar pe 14 septembrie, în școli fără apă curentă și cu WC-ul în fundul curții. Cât despre calculatoare, tablete ori laptopuri și racordare la internet nici vorbă în mediul rural. La acest capitol nu stau prea bine nici măcar orașele. Bașca faptul că mai mult de jumătate dintre profesori nu numai că nu se descurcă cu lecții pe internet, dar își rup urechile în fața unei tastaturi!
Practic, deschiderea școlilor pe 14 septembrie este o crimă cu premeditare din partea trioului Orban-Tătaru-Anisie! Cum Guvernul LuCOVID este iresponsabil, iar PSD a tot amânat depunerea Moțiunii de cenzură, așa cum face acum și cu stabilirea datei când aceasta va fi dezbătută și votată, am serioase dubii că părinții își vor lăsa copiii să fie victimele iresponsabilității celor trei corifei (pretins)liberali, capabili să declanșeze o bombă cu ceas, în plină pandemie!
La CONFUZIA TOTALĂ cu începerea școlii în 14 septembrie, apare o PROPUNERE-CHEIE pentru ELEVI. „Nu e o tragedie, ci un câștig”, după cum veți vedea.
S-a decis, de la nivel guvernamental, ca școala să înceapă în 14 septembrie. În cele mai multe orașe, începe într-un sistem mixt de învățământ, cu elevi în clasă și cu elevi acasă, care vor studia online(deși Academia Română se opune cu argumente la acest sistem hibrid, n.m. I.P.) Teoretic. Practic, nimeni nu știe cum va începe școala și, cel mai probabil, ne vom adapta, ca de obicei, din mers, indiferent de riscuri.
Jurnalistul Val Vâlcu, Senior Editor la DCNews, remarcă un aspect esențial, în acest context, și anume că „deși ne revoltăm cu privire la ideea imunității de turmă, măsurile luate sunt în același fel gândite: la turmă, să fie toți odată, toți încep școala pe 14!”
Jurnalistul subliniază că „nimeni nu are răspunsuri” și vedem cum exemplul Angliei este unul al eșecului în fața pandemiei, dar și cum exemplul Japoniei este unul SF pentru România, cu toaleta în fundul curții și fără apă curentă.
PROPUNERE CHEIE! Școala să înceapă cu o lună mai târziu, la mijlocul lui octombrie. Și așa, Guvernul LuCOVID s-a împrumutat 5 miliarde de euro de la Comsia Europeană și banii ar ajunge la autoritățile locale și la școli – cele două fiind obligate să suporte cheltuielile pentru tablete, laptopuri și internet -, iar decontarea promisă de iresponsabilul Orban însuși tocmai în luna octombrie!
În același timp, în contextul național de pandemie, Val Vâlcu(medic de meserie, n.m. I.P.) este de părere că „graba strică treaba”. El consideră că ar putea începe anul școlar o lună mai târziu, o lună ce ar fi câștigată, nu pierdută, așa cum fals transmit oficialii în spațiul public. De ce câștigată? Iată răspunsul:
„Nu poți lăsa copiii fără școală, dar nu e o tragedie dacă începe clasa I o lună mai târziu. Era un timp câștigat: se mai descoperă un medicament, ne mai apropiam de vaccin și se vedeau modelele de afară cum funcționează”, subliniază Val Vâlcu. În plus, alegerile locale din 27 septembrie se desfășoară, din perspectiva votului, majoritatea în școli. A doua zi, pe coridoarele unde duminică au trecut mii de alegători, vor trece elevii. Cu ce risc? Pe riscul lor! Oare ne putem bate joc de copiii țării, de viitorul neamului românesc? Eu cred că nu! Val Vâlcu are perfectă dreptate.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here