Ca la noi, la nimeni – De dragul Serviciilor, Iohannis sacrifică Țara!

256

Rectificarea bugetară dorită de Guvernul Dăncilă a fost amânată mai bine de două săptămâni de către Președintele Klaus Werner Iohannis (care știa că avizul CSAT este obligatoriu, chiar dacă e consultativ!) din motive numai de el știute.

Și a venit ziua de marți, 4 septembrie, când a avut loc ședința CSAT în care urmau să se discute problemele rectificărilor bugetare la serviciile de informații, cărora Guvernul preconiza să le reducă din sumele necheltuite.

Și fiind marțea trei ceasuri negre, ședința CSAT a început la ora 11,00 și la ora 14,00 se anunțase o declarație de presă a Președintelui României. Ne-am pomenit cu o decizie șoc: Klaus Werner Iohannis, care- acuză pe alții că sunt dictatori (a se revedea cazul Liviu Dragnea, care-i stă-n gât lui Iohannis), a luat de unul singur o decizie bizară și ilegală. Pur și simplu a suspendat ședința CSAT!!!.

„Directorii serviciilor și instituțiilor ne-au arătat (a se observa pluralul Majestății Dictatoriale!, n.m. I.P.) situația din punctele lor de vedere, arătând foarte clar că în aceste condiții de tăiere nu se pot atinge obiectivele stabilite tot în CSAT, tot cu acest guvern, în prima zi a anului 2018. Având în vedere acest lucru, nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificarea bugerată. Rectificarea bugetară este necesară, după părerea mea. Ea trebuie făcută. Pe de altă parte, dorim să facem abstracție de la colaborările între instituțiile statului(chiar dacă despre Protocoalele secrete și ilegale dintre SRI și instituții cheie ale Justiției n-a scos o vorbă până acum, n.m. I.P.). Prin această suspendare, am creat posibilitatea guvernului să revină cu un nou proiect de rectificare, să renunțe la aceste tăieri în zona Securității Naționale, care nu pot fi explicate decât printr-o sintagmă de tip <<șicană politică>>, să revină la discuții, la colaborări și imediat ce situația va fi remediată se va putea obține avizul CSAT”, a precizat președintele României, relatează AGERPRES.

Suntem într-un blocaj, așa cum obișnuiește președintele Iohannis să blocheze ba Parlamentul, ba Guvernul ori pe amândouă. De dragul Serviciilor secrete, care probabil l-au ajutat să ajungă la Putere în anul 2014 și de care mai are nevoie și la alegerile prezidențiale din 2019!

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, i-a dat o replică puternică Preș. Iohannis, după ce acest autoritar personaj, ce nu respectă legile și Constituția Țării, a suspendat ședința CSAT!

„Am să vă dau câteva exemple, dar am să insist pe câteva elemente care arată foarte clar că orice întârziere a rectificării bugetare poate să creeze efecte negative la nivelul economiei”. Exemplele sunt din domeniul agriculturii, fiind vorba de subvențiile pentru sezonul de toamnă, de zootehnie, unde ne-a lovit cumplit Pesta Porcină Africană, unde sunt intervenții de făcut și de plătit despăgubiri, de investiții naționale, dar și în administrația publică, de sănătate și altele.

„Vizavi de ceea ce s-a întâmplat astăzi(ieri, n.m. I.P.) la ȘEDINȚA CSAT ȘI ANUME CĂ, ÎN PRIMUL RÂND, Guvernul are obligația de a cere și nu de a aștepta un aviz al CSAT-ului. Am văzut cu toții și în ședința CSAT și în declarația domnului Președinte că s-a suspendat ședința CSAT. Acest lucru nu este prevăzut în niciun fel de prevedere legală. Practic, suspendarea nu are temei legal”, a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Domnia sa cere desecretizarea stenogramei din CSAT pentru a vedea foarte clar care a fost punctul de vedere pentru fiecare structură membră a CSAT.

Analistul politic Bogdan Chirieac susține: „A blocat România! Trebuie modificată Constituția.” Evident, este vorba de decizia ilegală a președintelui Klaus Werner Iohannis.

„Problema este fundamentală și eminamente politică. Decizia Preș. Iohannis de a suspenda CSAT-ul a blocat România! Sunt o mie de opinii care mai de care, mai competente, unul singur e chemat să stabilească și să hotărască: Guvernul României, fiindcă el este izvorât din votul popular. Guvernul îți asumă, nimeni altcineva. În momentul acesta, decizia Guvernului este blocată. Trebuie în mod evident modificată Constituția pentru ca lucrurile acestea să nu se mai întâmple. Obișnuiți cu domnul Băsescu, am crezut că s-au inventat toate porcăriile cu putință, ei bine nu”, a spus Bogdan Chirieac în urma unei intervenții telefonice la Jurnalul de la ora 15,00, de la România TV.

Atâta bătaie de joc la adresa tuturor cetățenilor din România nu ne puteam închipui. Rușine (inter)națională e puțin spus!
ION PREDOȘANU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here