Ca la noi, la nimeni – Crește dezinformarea, dar și epidemia COVID-19!

564
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Problema epocii noastre constă în faptul că oamenii nu vor să fie utili, ci doar importanți.” – Winston Churchill

Schimbarea stăpânilor, bucuria nebunilor, ne-ar zice o veche vorbă populară. Am scăpat de ministrul „(Ne)Sănătății noastre Victor Costache și ne-am pricopsit cu Nelu Tătaru, fost secretar de stat în același minister și chirurg de meserie. Numai că înainte de a ajunge la București ca secretar de stat, Nelu Tătaru a trecut pe la conducerea Organizației PNL Vaslui. Deci are o veche experiență de activist politic.
La vremea când omul de casă al familiei Carmen și Klaus Werner Iohannis își dădea demisia, Nelu Tătaru se afla pentru o anchetă la Spitalul Județean Suceava. Unde un manager depistat pozitiv la coronavirus, chemase toată suflarea angajată la Spitalul Județean Suceava, într-o luni dimineață, la ora 7.00, cică așa ar fi sunat un ordin de ministru. Un ordin inventat, iar el a contribuit la infectarea tuturor cadrelor medicale – doctori, asistenți și infirmiere – că blestematul de coronavirus!
Despre Cazul de la Suceava, actualul ministru Nelu Tătaru ne-a zis că e bine și la vară cald. Timp de 7 (șapte!) zile, managerul n-a putut fi clintit din funcție pentru că era membru de vază al PNL și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, fost PDL-ist de frunte și actual PNL-ist lăudat de Orban Ludovic, nu voia să-l demită! Și azi Spitalul-Focar de COVID-19 este tot în carantină. Nimeni nu intră și nimeni nu iese!
Aveam impresia că schimbarea ministrului Sănătății este benefică societății. M-am înșelet amarnic. Ca și la Suceava, și la alte spitale ajunse sau nu în carantină, nu existau măști, combinezoane și materiale pentru dezinfectare. Situația persistă. S-au lansat diversiuni cum că asistente sau infirmiere fură măștile și dezinfectanții. Asta ca să se dea vina pe altcineva decât pe Ministerul Sănătății ori pe Guvernul Orban 3, la fel de incapabil ca Guvernul Orban 1 cel demis prin Moțiunea de cenzură introdusă pe 4 februarie de PSD. Dar votată și de Pro România și de UDMR! La București, prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel, care-ar fi meritat să fie ministrul Sănătății, mai ales în vreme de epidemie, a încercat să testeze 10.500 de locuitori ai Capitalei, îndeosebi din Sectorul 2, care conduce într-o ierarhie a celor mai contaminate sectoare ale Bucureștilor. Ți-ai găsit. S-a opus ministrul Nelu Tătaru-Liberalul, pentru că reputatul epidemiolog Streinu-Cercel se asociase cu primarul general Gabriela Firea. Care, nu-i așa este de la PSD! Iată că lupta contra COVID-19 are culoare politică și sub „Ciuma galbenă!”
Numărul medicilor infectați cu COVID-19 este în continuă creștere, iar al spitalelor intrate în carantină așijderea. 90 de asistente medicale de la Institutul de Psihiatrie Socola, din Iași, au fost disponibilizate, începând de azi. Managerul PNL-ist Bogdan Șaramet a confirmat, dar n-a dat vreo explicație.
Date contradictorii ne sunt oferite de autoritățile române cu privire la pacienții cu COVID-19 din țara noastră care s-au videcat. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat bilanțul de luni, de la ora 13.00, că 180 de pacienți s-au vindecat. Duminică seară, secretarul de stat Dr. Raed Arafat anunța că s-au vindecat 206 pacienți.
La noi se îmbolnăvesc medicii, asistentele și infirmierele pe capete. Ba mai sunt și lăsate fără un loc de muncă. Asta în vreme ce în Germania, se testează populația în masă, cum trebuie și cum recomandă OMS, în plină epidemie de COVID-19. În plus, Germania a apelat, de pildă, la personalul medical refugiat pe teritoriul său, chiar și cel fără de licență completă sau fără drept de practică.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here