Ca la noi, la nimeni – Coruptul liberal Costel Alexe! Cine-i corupătorul?

485
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Puterea nu corupe oamenii; oricum, dacă proștii ajung într-o poziție de putere, ajung să corupă puterea.” – George Bernard Shaw

La noi, la români, sărbătorile de iarnă țin cam mult. Nu se lucrează, de jos până sus, încă cu mult înainte de Sărbătoarea Nașterii Domnului – de trei zile -, apoi a urmat Revelionul. Azi e Boboteaza și mâine ziua Sfântului Ioan Botezătorul. Ce-i mai rău este că nici abia născutul GuWernerul Meu al III-lea, de-i zice și Guvernul Iohannis-Cîțu și-a reluat lucrările cu încetinitorul.
COALIȚIA ÎMPARTE FUNCȚII. Cum treaba Programului de guvernare, încă nedefinitivat, și cea a alcătuirii Proiectului Legii Bugetului pe anul 2021 îi revine Cabinetului Cîțu(ce urât sună!), Coaliția de guvernare se face și ea că lucrează. Liderii Orban, Barna, Cioloș și Hunor au avut, marți, o întâlnire-cheie cu negocieri de ultim moment. Cum ar veni, liderii Coaliției de guvernare, amintiți mai sus, au discutat din nou împărțirea funcțiilor de prefecți și subprefecți. Fiind la a doua lor întâlnire în care subiectul a fost împărțirea acestor funcții. Într-o întâlnire anterioară, a avut loc stabilirea numerică. Astfel, PNL va avea 23 de prefecți și 47 de subprefecți; USR-PLUS 14 prefecți și 28 de subprefecți, iar UDMR 5 prefecți și 10 subprefecți.
DNA, PE URMELE LUI COSTEL ALEXE. După cum se știe, Costel Alexe, fost deputat PNL în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru al Mediului, face obiectul unui dosar de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită și instigare la delapidare. DNA a transmis PÎCCJ referatul cauzei, pentru sesizarea președintelui României în vederea aprobării urmăririi penale față de o persoană, ministru al Mediului în Guvernul LuCOVID. Marți, Klaus Werner Iohannis a fost de acord cu începerea urmăririi penale. Cum DNA este pe urmele sale, Costel Alexe – cel care a primit mită 22 de tone de tablă din partea unui combinat siderurgic, printr-o firmă a soției sale – nu recunoaște nimic. Culmea este că, de această dată, corupătorul – combinatul siderurgic -, care a primit recompensă certificate verzi fără număr nici măcar nu este amintit. Adică, corupătorul va scăpa basma curată!
PNL-ul, partidul lui Costel Alexe, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași, a pretins întotdeauna că dacă începe urmărirea penală, respectivul trebuie să facă un pas în spate. Așa cum a făcut și Orban Ludovic când a candidat la Primăria Bucureștilor în anul 2016, fiind acuzat că ceruse 50.000 de euro mită de la omul de afaceri Umbrăreanu.
Numai că, numitul Costel Alexe nici măcar nu are de gând să demisioneze din actuala funcție! Vom vedea ce urmează. S-ar putea ca DNA-ul și Justiția să-și facă datoria și să înhațe un om al Puterii.
Ceea ce înseamnă că nu va mai trece mult și vor urma să fie luați pe sus – ca pe vremurile lui Kovesi – și lideri ai PSD! E un avertisment de luat în seamă.
CODAȘA EUROPEI LA VACCINĂRI. Până mai ieri, România – cu tot programul stabilit de Ministerul Sănătății, de însuși președintele Klaus Werner Iohannis și de coordonatorul acestui program – Col.dr. Virgil Gheorghiță, abia s-a apropiat timid, de 20.000 vaccinări pe zi. Ce-i drept, ba au fost sărbătorile, ba medicii și personalul auxiliar nu s-au înghesuit. Cum la promisiuni nu ne întrece nimeni, iată-l pe prim-ministrul Cîțu că anunță o minune.
Cică, de săptămâna viitoare, România va izbuti să vaccineze 100.000 de cetățeni zilnic cu vaccinul – prima doză – anti-COVID!
Să nu fie doar promisiuni deșarte!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here