Ca la noi, la nimeni – Comunitățile sărace, pedepsite la subdezvoltare!

428
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Sărăcia unui popor este cea mai corectă pedeapsă pentru prostia lui.” – Ronald Reagan

Tupeiștii din Coaliția Austerității: PNL, USR-PLUS și UDMR, mă rog, o parte dintre ei, adică liderii, susțineau că specialiștilor PSD li s-a arătat Planul Național de Redresare și Reziliență. Ei fuseseră invitați la ministerul condus de Cristian Ghinea – cel cu Fondurile Europene -, unde li s-ar fi pus la dispoziție o formă a PNRR. Numai că specialiștii Partidului Social Democrat au stat la sediul acelui minister vreo două-trei ore, nu mai mult. Și atunci cum aveau ei timp să citească 1.200 de pagini, când miercuri însuși Cristian Ghinea susținea că nici el nu l-a citit tot. Mai ales anexele!
Economistul Adrian Câciu, după lecturarea atentă a PNRR, a declarat: „Am avut dreptate! PNRR este un plan clientelar!
Dincolo de asta, municipiul Cluj rămâne cel mai avantajat, cu alocare de peste 10% din PNRR.
Nu cred că Comisia Europeană va accepta acest lucru, chiar dacă 80% din bani se exportă în Europa (pentru că, ce să vezi, materialele folosite la autostrăzi și construcții sunt din Uniunea Europeană și nu din România).
Iar încercarea de a cumpăra bunăvoință acordând bani pentru consultanță Băncii Europene de Investiții (BEI) sau Băncii Mondiale (BM) îmi aduce aminte de birul pe care îl plăteau unii pe vremea otomanilor. Pe înțelesul tuturor, subvențiile din PNRR se exportă aproape în totalitate (în subvenții se includ și împrumuturile potrivit definiției europene cu privire la subvențiile directe).
Mai nimic pentru economie și în mod categoric nimic pentru oameni”, este concluzia economistului Adrian Câciu.
Deputatul de Gorj al PSD Mihai Weber aduce acuze grave premierului Câțu, care „Pregătește deturnarea fondurilor publice! Comunitățile sărace sunt condamnate la SUBDEZVOLTARE!”
„Intenția prim-ministrului României, de a nu mai da bani la anumite UAT-uri, reprezintă o ieșire nepermisă pentru un înalt demnitar al statului. Practic, premierul țării și șeful unuia dintre partidele de guvernământ recunoaște fără jenă, în cadrul unui autodenunț, că urmează să folosească banii din bugetul țării pentru a cumpăra voturile primarilor PNL, în vederea viitoarelor alegeri interne din PNL”, transmite Mihai Weber pe pagina de Facebook a domniei sale. Parlamentarul social-democrat Mihai Weber anunță într-o declarație politică pe care o va susține săptămâna viitoare, în Parlamentul României, că își va îndemna colegii să respingă asemenea practici și să realizeze că mulți dintre ei au fost trimiși în Parlament tocmai de către acei români din acele comunități pe care acum prim-ministrul Florin Cîțu dorește să le condamne la subdezvoltare și sărăcie.
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here