Ca la noi, la nimeni – Cine se teme de rezidențiabilul Olguța Vasilescu?

576

Motto: „Nu zi niciodată: știu și pot, fără să te întrebi pentru ce știu și pentru ce pot.”
Nicolae Iorga din Cugetări

Să presupunem că Preș. Klaus Werner Iohannis nu și-ar face mari probleme de conștiință din cauză că nu respectă Constituția și deciziile Curții Constituționale a României. Chiar dacă așa procedează, el nu recunoaște niciodată. Pe Madam Laura Codruța Kovesi a revocat-o abia după 32 de zile de la decizia CCR. Și acum, împreună cu un alt șef de partid ce aparține de Inteligence, cum susține Generalul Izmană Gabriel Oprea despre Dacian Julien Cioloș cu al său PLUS, aflat în alianță electorală cu minusul USR, o vor pe „Slujirea” de Laura Codruța Kovesi taman procuror european.
VITAMINA D SUBȚIAZĂ BUGETUL SRI! Iată că președintele PSD, Liviu Dragnea, se ține de cuvânt. Luni, a depus la comisiile de buget-finanțe și la comisiile de sănătate un amendament prin care bugetul SRI pe anul 2019 urmează să fie diminuat cu 295.000.000 de lei, banii ajungând la Ministerul Sănătății pentru finanțarea programului privind Vitamina D și cel pentru markerii tumorali. Liviu Dragnea se declarase anterior nemulțumit de fondurile prevăzute de Guvernul Dăncilă pentru serviciile de informații, spunând că sunt prea mari.
SCANDAL GUVERN-BNR! Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, neschimbat din funcție de 28 de ani își face de cap și iese la atac. În ultimele săptămâni. BNR a fost criticată în legătură cu indicele ROBOR și cursul valutar. Astfel, după ce Măria Sa Guvernatorul Matusalem Isărescu a refuzat să se întâlnească cu ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, senatorul ALDE Daniel Zamfir a susținut că indicele ROBOR este „trucat” printr-o înțelegere între băncile comerciale, cu implicarea BNR, și a cerut Guvernatorului Mugur Isărescu și șefului Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, să vină la audieri la Comisia economică din Senat, după ce amândouă personajele nițel dubioase, pare-se, refuzaseră. Ba mai mult, Guvernatorul BNR avertizează că aceste acuzații sunt periculoase. Ca și cum activitatea lui, cu mult mai longeviv decât Nicolae Ceaușescu, ar fi fără pată!
LIA OLGUȚA VASILESCU CONTRAATACĂ! Amintim că deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii și Protecției Sociale, a spus că îi va face plângere penală președintelui Klaus Werner Iohannis, după ce acela căruia-i place să se creadă „șeful statului” a refuzat pentru a patra oară numirea ei ca Ministru, de data aceasta la ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
„Nefiind vorba de nici un fel de motiv de legalitate pentru respingere, ci doar de ură personală, consider că domnul Klaus Werner Iohannis se încadrează perfect la infracțiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297, alin. 1 și 2, Cod Penal, motiv pentru care am început deja redactarea unei plângeri penale în acest sens”, scrisese Lia Olguța Vasilescu pe contul său de Facebook.
Având în vedere experiența ei în administrația publică, dobândită ca primar al municipiului Craiova, sunt convins că poate performa și la ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Dacă nu ar fi fost calificată, de ce a confirmat-o Iohannis de trei ori ca ministru al Muncii și Protecției Sociale în Guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă? Mergând pe firul acestui raționament absurd, sunt alți miniștri mai puțin competenți care au fost validați prin decret prezidențial de către Klaus Werner Iohannis. Deputatul independent Remus Borza mai zice: „Olguța Vasilescu este un om de acțiune, un ministru care a dovedit că poate. Poate aici este problema, atât pentru Iohannis, cât și pentru Dragnea. Să nu gireze cu mâna lor un prezidențiabil redutabil. Dacă și-ar asuma reforma administrației publice locale, cea mai mare gaură neagră a bugetului de stat, care mănâncă 34 miliarde de euro anual, ar putea să fie un prezidențiabil cu foarte mari șanse.”
Ion PREDOȘANU

P.S. „Anticomunistul privat” Klaus Werner Iohannis, ginerele unui foarte bogat blănar din Sibiu și profesor de fizică la un liceu sibian, se plângea, ieri că a dus-o foarte greu sub comuniști. Dacă i-am da crezare, atunci cum de are acum șase case la Sibiu, trei vile în Statele Unite ale Americii și una-două case în Germania? (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here