Ca la noi, la nimeni – Cine ne judecă la Comisia Europeană?!

268

Consiliul Superior al Magistraturii desființează raportul MCV pentru România ca fiind inadmisibil așa ceva! CSM semnalează „erori factuale și de apreciere” în raportul MCV! și califică drept inacceptabile unele aprecieri referitoare la Consiliul Superior al Magistraturii. De aceea, pozițiile Preș. Klaus Werner Iohannis care-a criticat totdeauna la Bruxelles și la Strasbourg România și alianța de guvernare PSD-ALDE, că de europarlamentari precum Monica Macovei, Cristian Preda, Cătălin Ivan, Marian Jean Marinescu ori Theodor Stolojan un mai vorbim. Sunt dușmanii din interior ai țării care-i plătește să stea pe mulți bani în Parlamentul Europei.
Țara noastră este pusă la zid astfel încât cetățenii Uniunii Europene să nu se uite la corupția din propriile țări. O parte rea a eșichierului politic – la cei enumerați mai sus putându-se adăuga liderii Noului PNL și cei ai USR(Uniunea Soros România!) – urlă că suntem patria corupției și le dă lui Timmermans și altora ca el muniție, le dă pretext inutil de atac. Există problema, dar nu atât cât să fim considerați oaia neagră a Europei… și totul cu ce scop? Ca să scape ei de problemele lor.
Și totuși, care ar fi interesul demonizării României, când situația din alte țări este și mai gravă? Vedem foarte bine ce se întâmplă, de pildă, în Bulgaria, acolo nu este decât corupție, iar jurnaliștii de investigații sunt uciși la fel ca în Federația Rusă. Dacă nu chiar mai mulți!
RAPORT UITAT, CU DISPARIȚIE MISTERIOASĂ! Dincolo de jocul PPE-ului, Frans Timmermans a făcut o mișcare interesantă: se face că uită de adevăratele probleme și mută reflectoarele spre o țară care nu are forța să se apere . Onorabilul Timmermans, în 2014, când era un biet raportor al Comisiei Europene, a întocmit un raport privind corupția în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Documentul a arătat că fenomenul corupției este o provocare pentru Europa, afectând în egală măsură toate statele membre și economia europeană cu aproximativ 120 miliarde de euro pe an. Raportul vorbea de corupție instituționalizată în Franța, Germania, Olanda, Belgia, unde mari companii, precum Alstom sau Siemens, dădeau mită milioane de euro oficialilor guvernamentali din Europa, Asia și Africa pentru a obține contracte. Un astfel de raport care să evalueze progresele în justiție, economie și incluziune socială urma să apară în fiecare an, dar nu a mai apărut. Poate ca să nu mai întocmească astfel de rapoarte, Timmermans a fost promovat prim-vicepreședinte al Comisiei Europene. Și brusc a urmat o tăcere totală!
Timmermans și Juncker sunt două figuri triste, care, prin discurs și atitudine, periclitează însăși existența Uniunii Europene. Nu au nicio legitimitate, nici măcar morală, să ne judece.
În anul 2012, Jean-Claude Juncker a fost demis de Parlament din funcția de prim-ministru al Marelui Ducat de Luxemburg pe fondul unui scandal de spionaj, evaziune fiscală și spălare de bani. Juncker și-a subordonat serviciul secret pentru a-și spiona adversarii politici.
ION PREDOȘANU

P.S. Astăzi, vom afla cu precizie miniștrii Guvernului Dăncilă, care vor fi remaniați. La aceeași ședință de Comitet Executiv Național al PSD se va vedea dacă gureșoaia moldoveancă scăpată din laț Gabriela Firea va fi exclusă din PSD ori doar avertyizată. Prea a luat-o razna! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here