Ca la noi, la nimeni – Cine are timp să-l creadă pe candidatul Iohannis?!

382
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Minciuna are picioare scurte.” – Proverb românesc

Nici nu mai are rost să reamintim toate minciunile electorale ale candidatului Klaus Werner Iohannis înaintea alegerilor prezidențiale din anul 2014. Căci nici măcar una nu s-a adeverit. Totuși, fostul primar al Sibiului promitea că imediat ce va ajunge președintele României va renunța la imunitate. Nu numai că n-a renunțat la imunitate, dar s-a zbătut în instanțele de judecată să nu piardă una dintre cele șase case agonisite, după propriile-i mărturisiri într-un interviu aranjat la TVR 1, pe care le-ar fi cumpărat din banii pe meditații. El fiind la bază profesor de fizică, iar fraierii l-au crezut că elevii se înghesuiau la meditații pentru un obiect de studiu ce nici măcar nu-i ca examen decât la facultățile de fizică și la politehnică ori la institutele de construcții. Devenite, după Marea Învălmășeală din Decembrie 1989 și ele universități. Nici anul acesta, președintele-candidat pentru încă un mandat nu renunță la alte promisiuni. El n-a izbutit să fie președinte moderator între partidele politice sau, cumva, între instituțiile statului și cetățeni. Nu numai că n-a fost un președinte moderator, dar a învrăjbit societatea și a lansat războiul româno-român. Un război care-a atins cote alarmante. Cât despre nerespectarea repetată a Constituției și deciziilor Curții Constituționale a României, iar nu-i cazul să mai vorbim.
Prost sfătuit de consilierii săi, Preș. Klaus Werner Iohannis susține sus și tare că după trecerea moțiunii de cenzură „nu vor fi tăieri de pensii și salarii”. Tăieri de pensii a mai încercat și Guvernul Boc, fără succes, întrucât Curtea Constituțională a României nu i-a permis. Pensia este un drept câștigat prin muncă și majoritatea pensiilor sunt stabilite pe bază de contributivitate. Deci nu se poate umbla la ele.
Și apoi, tăierea salariilor nu este de competența președintelui României, ci a Guvernelor. Fie că se vor numi Guvernul Orban sau Guvernul Tăriceanu. După primele consultări cu partidele parlamentare nu s-a ajuns la un nume. Plin de demnitate, Partidul Social Democrat condus de Viorica Dăncilă nu s-a prezentat la primele consultări nici măcar cu o delegație. Mai parșiv, liderul Pro România, Victor Viorel Ponta, a trimis la Palatul Cotroceni o delegație cu cinci membri. Preș. Klaus Werner Iohannis nu renunță și va mai avea consultări luni și marți, cu liderii partidelor ajunse la putere, și rămâne de văzut dacă de această dată va răspunde prezent și deputatul Victor Viorel Ponta. Cel intrat în Parlamentul României pe listele PSD!, ca și alți colegi ai săi din Pro/(Anti) România!
Sâmbătă, în prima zi a campaniei electorale pentru campania prezidențială, vreo 10.000 de membri ai PSD s-au reunit la ROMEXPO pentru a-și lansa propriul candidat. În persoana președintelui partidului social-democrat, Viorica Dăncilă.
Foarte hotărâtă, domnia sa a declarat: „Intru în campania electorală cu dorința de a învinge, cu gândul la fiecare român care trebuie să creadă în această țară și în viitorul lor cu dorința de a avea alături de mine cât mai mulți români, echipa PSD și pe fiecare care are o speranță și încredere că putem să mișcăm lucrurile în această țară. Am demonstrat acest lucru ca prim-ministru și cred că pot demonstra aceeași determinare și aceeași luptă pentru România și pentru români în calitate de președinte’’, a afirmat Viorica Dăncilă înainte de a intra la evenimentul de lansare a candidaturii la prezidențiale, organizat la Romexpo.
ION PREDOȘANU
P.S. Culmea tupeului și a lipsei de caracter îi aparține lui Călin Popescu Tăriceanu, născut Torcsony, care pretinde că „nu ar refuza postul de premier și cred că experiența mea ar fi utilă” (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here