Ca la noi, la nimeni – Cincinalul PNL în 10-30 de ani, cu 100 de miliarde!

586
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Un om fățarnic are două fețe și niciun obraz.” – Nicolae Iorga

Oricine și-a putut da seama că festivitatea organizată de Guvernul Iohannis-Orban pe terasa Grădinii Diplomaților din București, miercuri seară, după ora 18,00, presărată cu numeroase cuvântări ale președintelui Klaus Werner Iohannis, a prim-ministrului Orban Ludovic și a unor membrii al Cabinetului LuCOVID nu are vreo legătură cu relansarea economică a României, printr-un program, demn de defunctele cincinale în patru ani și jumătate.
Cu un Program de relansare tipărit, cu care se fandoseau cei ce-l aveau în mână, ne-am lămurit repede că frazele găunoase, demagogice dintrînsul aveau legătură cu lansarea campaniei electorale a PNL și nicidecum cu realitatea. În vremea pandemiei, „GuWenerul Meu” nu are bani pentru dublarea alocației pentru copii și pentru mărirea punctului de pensie cu 40%, de la 1 septembrie, așa cum prevede Legea pensiilor, dar pe Iohannis și Orban nu-i doare gura să scoată minciuni pe gurițele lor. Cum că vor face 3.000 de kilometri de autostrăzi, vreo patru spitale regionale nou-nouțe și că pe toate celelalte le vor moderniza. Infrastructurile și digitalizările nu au lipsit din repertoriul celor doi demagogi patentați.
Niciun om cu scaun la cap, mă refer la analiștii economici și la analiștii politici ori la liderii unor partide parlamentare, nu au înghițit gălușca.
Cel mai vehement a atacat programul PNL liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu: „Este un program de cumpărat voturi. În primul rând, suntem primul stat european care lansează un program de guvernare într-o plină criză economică la restaurant. Toate statele europene au venit cu aceste programe economice în instituțiile guvernamentale sau în Parlament. Nu e posibil așa ceva.
Să vii să lansezi programul economic al țării în plină criză economică la terasă. Din punctul meu de vedere, sunt trei concluzii clare: este un plagiat, amatorism și hoție.
Este programul PSD din 2016. Un sfert e deja implementat, există. Când PSD a făcut acest program aveam anumite venituri la bugetul statului. Aceste venituri nu mai există, el nu e adaptat cerințelor actuale. Se bazează pe bani europeni, fără să spună nimic concret cum vor atrage aceste fonduri.
Un sfert din program reprezintă tunurile pe care le pregătește guvernarea. După tunurile din achiziții, acum avem un miliard de lei pentru firmele de asigurări. În continuare, se plătește clientela politică. Niciun Guvern nu și-a permis așa ceva”.
Și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus despre noul plan de relansare economică următoarele: „O varză de Bruxelles în care au copiat, fără rușine și fără ghilimele, ideile altor partide.”
În fapt, Planul de relansare economică a României în plină pandemie este doar un șir de vorbe goale, fără acoperire și surse de finanțare, fără termene precise. Nimeni nu are habar de unde-au scos 100 de miliarde de euro. Cică din Buget! Dar cum ajung ei în Buget? Nu cumva din Joben?
ION PREDOȘANU

P.S. Păcăliciul de Vasile Florin Cîțu a bălmăjit că planul acesta ar fi de perspectivă. Nu pe trei ani, ci pe 10 ani sau chiar pe 30 de ani! Dar va mai exista PNL-ul atunci? La guvernare, oricum, nu! Urmează o Moțiune de cenzură! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here