Ca la noi, la nimeni – Cabinetul Orban 3, fără pic de busolă!

502
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Guvernul nostru nu poate să cadă. Se află în subteran.” – Aleksandr Cotric, Din Incizii rapide (2007)

Sfârșitul săptămânii trecute fu cel mai negru de la apariția nenorocitului de COVID-19 pe teritoriul României. S-a depășit numărul de 40 decese, iar cei infectați cu coronavirus se apropie vertiginos de cifra 2.000, cea care ne plasează ca țară în Scenariul patru al țărilor atinse de COVID-19! Ceea ce ar însemna alte restricții și noi măsuri ce se vor lua azi sau mâine printr-o nouă Ordonanță Militară, specifică stării de urgență.
E clar că situația din spitalele țării a fost pierdută de sub control, din pricina unui management defectuos și a crizei echipamentelor de protecție – măști, botoșei, mănuși și combinezoane – în majoritatea spitalelor și policlinicilor din provincie. Așa s-a ajuns la închiderea unor spitale precum cel din Petroșani, „Dimitrie Gerota” al MAI, din București, Filiași, Spitalul Militar din Focșani. Ca să nu mai vorbim de Spitalul-Focar din Suceava, cum a fost denumit Spitalul Județean Suceava. Acolo unde numărul cadrelor medicale contaminate sau suspecte de coronavirus a depășit 1.300, plus bolnavii infectați.
Și ar mai fi de spus că achizițiile de măști, mănuși și combinezoane au început târziu și s-au desfășurat nu doar cu întârziere, ci și cu încălcarea legilor penale.
În vreme ce România are sute de fabrici care produc măști, se aruncă milioane de euro pe importuri. A fost necesară destituirea secretarului general al Ministerului Sănătății, Georgeta Bumbac, o funcționară care-a mai fost dată afară tot din Ministerul Sănătății, pe vremea ministrului PSD – Eugen Nicolicea, dar scoasă basma curată de procurorii din Constanța, urbea ei de obârșie. De această dată, Numita Georgeta Bumbac a profitat de faptul că starea de urgență îi permitea să facă achiziții fără licitație și a dat 12 milioane de euro unei firme înființată cu numai un an în urmă, ce avea ca administrator pe bucătăreasa unui mare Mason. Unul prin a cărui firmă s-au derulat multe contracte cu Ministerul Sănătății!
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, ne-a obișnuit cu ziua și prostia sau aberația. Sâmbătă, în plină criză de coronavirus și criză economică ne-a anunțat că: „După criză, vin măririle de taxe și de impozite”. Iar în aceeași zi, inconștientul prim-ministru Orban Ludovic, asistat de același Cîțu ne-a mai dat o perlă: „Am discutat măsuri pentru a crește riscul de infectare în spitale a cadrelor medicale și a pacienților…” Iar individul nu s-a corectat, semn că gândește greșit. Așa cum și conduce Guvernul Iohannis-Orban 3!
ION PREDOȘANU

P.S. În Sfînta zi de duminică, neisprăvitul de Florin Cîțu, care se dă știut și a văzut filme americane, l-a comparat pe liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, cu celebrul personaj din filmul „Nașul”, spunându-i „The Godfather”. Cîțu l-a acuzat într-un mesaj publicat, duminică, pe o pagină de-a sa de socializare. Un scabros gest electoral care nu numai că nu ajută PNL, poate doar să se scufunde! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here