Ca la noi, la nimeni – Ca la noi, la nimeni

400
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Să nu faci nimic sau să faci ceva fără folos este același lucru.” Proverb Basc

Un proverb din Țara Bascilor, cum l-am selectat pe acesta din Motto, este grăitor: „Să nu faci nimic sau să faci ceva fără folos e același lucru”. Și acest proverb i se potrivește de minune încă președintelui Klaus Werner Iohannis! Sper să nu fie atât de fraieri alegătorii români și să ne scutească de a-i da votul pentru al doilea mandat aceluia care a hibernat aproape cinci ani. Cinci ani de mandat în care „m-am simțit confortabil”, după cum se împăuna încă Preș. Iohannis. Ani în care n-a făcut nimic pentru România. Sau a făcut un mare NIMIC!
După ce a închiriat un avion privat să meargă la New York, împreună cu soția sa Carmen, și o droaie de SPP-iști, încă Preș. Klaus Werner Iohannis continuă să ne uimească cu risipa banului public. El s-a cazat la unul dintre cele mai scumpe hoteluri din New York, și anume la Mandarin Hotel. Nici la Plaza nici la Waldorf Astoria. Dacă președintele Franței, Emmanuel Macron s-a cazat la un hotel unde costul unui apartament pentru o noapte costă 1000 de dolari, ei bine, dar de fapt e de rău, Klaus Werner Iohannis și a lui soție stau într-un apartament ce-l costă pe contribuabilul român și fraier nu mai puțin de 3.500 $. De ce s-a dus acolo? Păi degeaba. Miercuri a ținut un discurs acolo, o mică intervenție la un prim summit ONU dedicat Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, după adoptarea Agendei 2030, în septembrie 2015.
Un discurs al unui președinte care nu are nicio idee majoră despre dezvoltarea României sau a Europei. Autorul cărții „Pas cu pas”, o compilație redactată de colectivul de la Observator cultural, autorul oferindu-ne snoava cu o „altfel de politică” și mai nou pe cea cu „România normală” nu fac vreo trimitere la dezvoltare. Bașca faptul că sloganul din campania electorală prezidențială pentru al doilea mandat este un furt intelectual după sloganul lui Adrian Năstase la alegerile prezidențiale din anul 2004 și după titlul unui eseu politic al deputatului independent Remus Borza. Reputatul publicist Cornel Nistorescu scria că: „Nici Sibiul nu a fost administrat în ideea unei dezvoltări spectaculoase, ideea Capitalei culturale europene fiind o inițiativă a președintelui Emil Constantinescu. Președintele Constantinescu, împreună cu ministrul Andrei Marga și cu Ion Caramitru la o întâlnire cu Cancelarul Helmuth Kohl a obținut sprijinul și promisiunea cancelarului german”.
*
Zilele acestea, atât Președintele Statelor Unite ale Americii, cât și Casa Albă au anunțat că eliminarea vizelor pentru polonezi este o chestiune iminentă. Și românii așteaptă de vreo 30 de ani această chestiune extrem de serioasă promisă de încă Preș. Klaus Werner Iohannis. După mai multe vizite ale lui Klaus Werner Iohannis în Statele Unite ale Americii, românii sunt tot pe lista de așteptare.
În vreme ce președintele Poloniei, Andrzej Duda, a avut o întrevedere cu Președintele Statelor Unite ale Americii urmată de mărirea numărului de militari americani în Polonia cu 1.000, miercuri, a mai apărut încă o veste bună pentru polonezi: ridicarea vizelor de intrare în Statele Unite.
Cotidianul de miercuri titrează: „America, pentru polonezi mumă, pentru români ciumă!” Și nu-i aici vorba de Ciuma roșie, expresie de sorginte fascistă preluată de cel mai ales dintre politrucii de la noi, dar și de Opoziție, în frunte cu Noul PNL (de fapt, un PDL mascat!)
„Președintele Statelor Unite, Donald Trump, ar putea aproba în câteva săptămâni eliminarea vizelor de călătorie pentru cetățenii polonezi!” Anunță Casa Albă, citată de Mediafax. Chestiune confirmată de însuși Donald Trump.
ION PREDOȘANU

P.S. În schimb, familia Iohannis s-a ales cu o fotografie color cu Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, și cu Prima Doamnă a Statelor Unite, Melania Trump. Faptul că Carmen (scuzați cacofonia, n.m. I.P.) a eclipsat-o la îmbrăcămintea cu pantofi roz pe Melania Trump e o banalitate. Cu care se laudă și de care se bucură numai oamenii mici! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here