Ca la noi, la nimeni – Batjocorirea consumatorilor vulnerabili, chiar sărăcirea lor!

411
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Există o categorie specială de surzi: aceia care nu vor să audă decât ce spun ei.” – Tudor Mușatescu

Între luptele ce le dă cu președintele PNL, Orban Ludovic, marioneta de prim-ministru Florin Cîțu ne aburește cu creșterea economică a României, una inexistentă, cu creșterea calității vieții românilor și alte minciuni cîțisto-neoliberale. El zice, el aude. Iar realitatea este cu totul alta, una cumplită pentru țară și locuitorii ei, obligați să cheltuie și ceea ce nu au. Ba să se și împrumute, întrucât prețurile produselor alimentare și tarifele la energie, gaz metan și combustibili în genere au luat-o razna.
Cum mai spuneam și zilele trecute, prin îndatorarea țării cu 2,7 miliarde de euro numai în ultimii doi ani, de când Florin Cîțu a fost ministrul Finanțelor Publice în GuWernerul Meu Iohannis-Orban și apoi prim-ministru în GuWernerul Meu Iohannis-Cîțu, îndeplinind o vreme și funcția de ministru interimar la Finanțe, România a crescut îndatorarea publică la 50% din PIB, iar după ce vom primi – dacă-l vom primi – împrumutul de 15 miliarde de euro de la Uniunea Europeană, țara noastră riscă să ajungă la o îndatorare publică de 60% din PIB și chiar în incapacitate de plăți!
Tarifele la energie electrică au sporit cu aproape 100% în ultimul an, iar gazele naturale s-au scumpit cu 24,5%. Vă dați seama că, în aceste groaznice condiții, prețurile cresc de la o zi la alta fără ca Guvernul Austerității să ia vreo măsură de stopare a acestor creșteri!
Vor urma lunile de iarnă, iar consumul de energie electrică și gaz metan vor crește încât consumatorii vulnerabili n-o să-și mai poată plăti facturile, ceea ce duce la debranșarea lor.
Abia acum și-a adus aminte Raluca Turcan, ministresa Muncii, că guvernarea PNL, USR-PLUS și UDMR s-ar fi gândit încă de la instalare, prin decembrie anul 2020, la un proiect de lege a consumatorului vulnerabil. Și atât de mult s-au tot gândit ei încât abia prin luna lui martie 2021, proiectul acestei legi ar fi ajuns în Parlament.
Cum și la cârma Camerei Deputaților și la cea a Senatului sunt reprezentanții lor – Orban Ludovic, respectiv Anca Dragu – nu pricepem cine i-a împiedicat să introducă acest proiect de lege pe ordinea de zi. Să-l dezbată, să-l adopte și, astfel, să fie în vigoare de la 1 septembrie.
Ca să nu mai spun că la începutul lunii iulie au convocat o sesiune extraordinară a Parlamentului. Din păcate, nu pentru proiectul legii consumatorului vulnerabil, ci pentru a numi o ilustră anonimă ca Președinte-Director General al SC TVR! O persoană pe care-o recomanda doar înjurăturile la adresa primarului PSD al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu! Și cum această numire ilegală a fost contestată la CCR de către Partidul Social Democrat (PSD), ei bine, ilustra anonimă a fost destituită!
ION PREDOȘANU

P.S. Joi, Preș Klaus Werner Iohannis a participat la o ședință de lucru cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, privind începerea anului școlar. Nu știm rezultatul discuției, dar tare mă tem că s-a vorbit de obligativitatea vaccinării copiilor. Ceea ce ar fi foarte grav! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here