Ca la noi, la nimeni – Autoremanierea Guvernului Cioloş între pile, sentimente şi resentimente!

472

Chiar dacă palide pâlpâiri de cereri de remaniere ale PSD şi PNL au mai apărut, ba PSD-ul mai ameninţase şi cu o moţiune de cenzură, ambele mari partide au lăsat-o moartă. Niciunul dintre ele nu are chef să se înhame la guvernare şi să tragă ponoasele la alegerile locale şi la cele parlamentare.
Şi totuşi, doi miniştri şi-au dat demisia, al treilea a fost demis, iar primul ministru ne ameninţă că va face o remaniere. Aşa zice şi Purtătorul de cuvânt al Guvernului Cioloş, Dan Suciu, care ne-a lămurit buştean: „Vineri vor fi prezentate detalii despre evaluarea activităţii miniştrilor.” Iar dacă va fi să fie schimbat vreunul, căci incompetenţi sunt toţi, să nu ne trezim ca-n situaţia cu schimbarea ministrului Culturii, anonimul de Vlad Alexandrescu cel care-a cerut-o în locul lui, da parcă-l avea moştenire de familie, să fie adusă controversata Corina Şuteu. Oricum, cea mai sinistră persoană din Guvernul Cioloş! După regula: „Dacă demiţi un demnitar incompetent, pui în loc unul şi mai incompetent.”
Practic nu există minister în care treburile să meargă bine ori măcar să se fi mişcat ceva! Nici nu are rost să ne dăm cu presupusul cine va fi schimbat, dacă va fi schimbat şi cu cine. Încurcate sunt căile Domnului. Iar ce a început prost riscă să se sfârşească şi mai prost! Până şi Klaus Werner Iohannis, preşedintele turist, care n-a înfiat nici un copil, a dezfiat „Guvernul meu!” De parcă nu el îl botezase astfel. Probabil că, de ochii lumii se va umbla pe la Sănătate, unde sunt mari probleme şi mari anchete, pe la Transporturi şi, de ce nu, la Economie. Dar să nu ne grăbim. Din pensii se taie, pe şest, Legea salarizării bugetarilor e moartă-n păpuşoi şi, cel puţin, acest guvern nu are de gând s-o facă. Nici măcar la nivel de proiect. Fâţâielile cu Ordonanţe de Urgenţă ale Guvernului au dus la o demisie a ministrului Muncii. Vor mai veni şi altele.
Şi, ca să ne învăţăm minte cu alegerea preşedintelui, a primarilor şi, mai ales, a parlamentarilor se va merge – la nivelul guvernului – din rău în mai rău. Aşa cum convine Comisiei Europene.
Auto-remanierea va continua până la expirarea mandatului celui mai ultra-contra-performant guvern de după decembrie 1989! Guvernul aşa-zisului tehnocrat Cioloş, un individ care nu ştie, nu vrea ori ascultă orbeşte sfaturile de afară şi face tot posibilul ca să distrugă economia românească. Atâta cât mai este!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here