Ca la noi, la nimeni – Augustin Lazăr, de râsul Europei!

433

Motto: „Uneori oamenii nu vor să audă adevărul deoarece nu vor să le fie distruse iluziile.” – Friedrich Nietzsche

Augustin Lazăr s-a obișnuit să i se spună Procuror General, deși formularea procuror general s-a cam devalorizat demult în România. Unde sunt mult prea mulți procurori generali și din ce în ce mai puțini procurori care să respecte legile statului român și Constituția României. Nu știu cine-a vrut să-și bată joc de el, dar „francofonul” afon la limba franceză Augustin Lazăr s-a făcut de râsul lumii, nu doar de râsul Europei nu mai departe de miercuri.
Bătrânelul acesta albaiulian ar fi putut rămâne procuror general adjunct – așa cum a frecat menta vreo 11 ani de zile la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia – și să nu vină la București. Dar dacă prin aprilie 2016, așa i-a cerut sistemul SRI-DNA, care tocmai îl înlăturase din funcție pe Tiberiu Nițu, căruia i se întocmise dosar penal pentru că folosea un antemergător, conform legii, pe ruta Ploiești-București și retur, Taica Lazăr abia a așteptat. Cu prea mult bun-simț, Tiberiu Nițu a demisionat. Bănuia că binomul nu-l are la pipotă.
Oricum, Augustin Lazăr nu e vreun jurist de soi și nici măcar procuror cu niscaiva dosare de răsunet rezolvate nu era. Dacă o fi adevărat că pe lângă cele 16-17 dosare de urmărire penală ale familiei Iohannis pe care le-a albit, atunci este de înțeles de ce-l tot apără Preș Klaus Werner Iohannis! N-a scris tratate de drept, iar doctorat nu are nici măcar unul plagiat. Ca al lui Laurei Codruța Kovesi!
Mutat la București de la ALBALUX Alba Iulia, cu introducerea în dosarul profesional a unei copii Xerox cu un dosar încheiat cu Neînceperea Urmăririi Penale (NUP), întocmit de Cristian Aurel Lazăr și contrasemnat de superiorul ierarhic Augustin Lazăr, ca să-și aducă aminte Preș. Klaus Werner Iohannis că Taica Lazăr îl are l-a mână și l-a ajutat în 2014, căci altfel nu se putea înscrie în lupta pentru alegerile prezidențiale din 2014!
El vorbește bolovănos și în limba română, dar l-a „ales” cineva să reprezinte România la o sesiune a CEDO la Strasbourg. Unde-a avut o prestație lamentabilă. Chiar penibilă! El a încercat să mimeze că ar fi francofon și, la o conferință de presă, i se puneau întrebări în limba lui Voltaire, pe care nu o înțelege.
Dar să-l cităm pe Dan Constantin, Senior Editor la Jurnalul Național, care-a zis: „Prestația lui recentă de la deschiderea anului juridic al CEDO arată penibilul reprezentării țării în instituții internaționale de oameni nereprezentativi.”
Îi înțelegem disperarea de a se menține în funcție, chiar dacă ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a cerut revocarea de către președintele Iohannis.
Cel ce se opune, știindu-se dator față de procurorul Augustin Lazăr, fost lucrător la ALBALUX Alba Iulia, acolo unde i se albeau și spălau dosarele familiei Iohannis.
Acelea cu casele obținute ilegal!
Culmea este că joi, Grupul pentru Dialog Social i-a acordat un Premiu acestui individ fără valoare și fără caracter! Culmea este că GDS este o organizație plătită din bani publici, adică de la Guvern. Evident, pe care GDS îl înjură și apără „statul de drepți!”
Nu știu cum se face, dar Preș. Iohannis se comportă ca și cum Augustin Lazăr l-ar avea la mână cu ceva. Despre „slujirea” Laura Codruța Kovesi s-a demonstrat că l-a șantajat pe Iohannis cu un dosar redeschis la Curtea de Apel Brașov. Oare asta să fie miza faptului să Taica Lazăr e ținut în brațe?
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here