Ca la noi, la nimeni – Aroganță maximă

587

Motto: „Aroganța și nerușinarea sunt rotițele de învățare a mersului pe bicicleta vieții pentru oamenii slabi care nu își pot menține echilibrul fără ele.”
Laura Theresa Marquez

Oricât aș vrea să nu scriu despre vremelnicul locatar al Palatului din Dealul Cotrocenilor, el mă silește s-o fac. În Cotidianul de marți, Cornel Nistorescu încearcă să răspundă la întrebarea „Ce fel de președinte avem?”
Și pornește de la o fotografie ce a fost sub ochii tuturor. Și numai un jurnalist din generația tânără – Bogdan Tiberiu Iacob – a observat și reprodus imaginea care, cum spuneam, a trecut multora prin față. La Alba Iulia, într-o ceată de ofițeri care primeau onorul, nu se aflau nici elitele politice ale României, nici ale inteligenței și nici ale bisericii. Herr Klaus Werner Iohannis era înconjurat de generali SRI.
Bietul Orban Ludovic, presupus președinte al Noului PNL, care numai partid liberal și urmaș al Brătienilor nu este, din moment ce PNL face parte din Partidul Popular European (PPE) și doamna Corina Crețu, încă membră a PSD, jucau rolul figuranților politici. Iar primarul Mircea Hava se uita după avioane și trebuia să reprezinte municipiul Alba Iulia, orașul Unirii celei Mari și mai erau doi-trei generali de armată, din armata care ne-a mai rămas.
În rest, nu sunt decât președintele României, îngropat de prezența numeroasă a directorilor și generalilor SRI. Nu cred că în toată istoria României și în toate momentele traversate de țările democratice președintele sau Regele acestora să se fi lăsat înconjurat de vârfurile SRI sau ale altor servicii de informații din țările respective. Rușinea este enormă!
Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a înconjurat de cei care l-au ajutat pe vremea lui Florian Coldea, generalul SRI trecut în rezervă, și a fostului director George Maior, să urce pe treptele Puterii. Lângă dânsul, ascunși în spatele ochelarilor de Soare, cu iz de spioni veniți de la țară și promovați cu stele multe de colonei sau de generali SRI, se aflau presupusele eminențe cenușii ale SRI. Doar Directorul SRI, Edward Hellvig(fost coleg de clasă al lui Rareș Bogdan!), și noua promoție de ofițeri avansați cu ocazia Centenarului Marii Uniri se afișau cu emfază.
Lângă un președinte îngâmfat și arogant – Klaus Werner Iohannis, care dorea să transmită că instituția de forță SRI este alături de el!
În vremea aceasta, liderii coaliției de guvernare PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au luat o decizie greșită, așteptându-l pe Herr Iohannis să numească până joi miniștrii în locul demisionarilor Lucian Șova și Paul Stănescu. Și abia apoi Liviu Dragnea, liderul social-democraților, să-i dea un telefon.
Mai realiști, ar fi trebuit să sesizeze Curtea Constituțională a României pentru conflictul dintre Guvern și președintele care a refuzat revocarea a doi miniștri și apoi numirea altora în locul celor care au demisionat. Liviu Dragnea trebuia să sune luni! Ce se întâmplă dacă Iohannis, arogant și îngâmfat cum îl știm, nu va răspunde la telefon?
ION PREDOȘANU

P.S. Analistul politic Bogdan Chirieac a anunțat că televiziunea germană ZDF a modificat știrea preluată de la Deutsche Presse Agentur DPA), în care se preciza că, la 1 decembrie 2018 românii sărbătoresc anexarea unei părți a Ungariei. Cuvântul „anexare” a fost schimbat cu termenul „aderare”. Modificarea în articolul defăimător s-a produs la intervenția Ambasadorului României în Germania, ES Emil Hurezeanu. Ar fi fost cazul să se implice președintele Klaus Werner Iohannis, dar n-a făcut-o! Pe mine, unul, rectificarea nu mă satisface. Iar știrea inițială n-a fost o întâmplare, ci o intervenție tendențioasă a cuiva ce reprezinta interesele Ungariei, probabil! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here