Ca la noi, la nimeni – Anticipatele, la mâna Parlamentului și a PSD!

784
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să poți să vezi foarte departe.” – Constantin Brâncuși

Ar fi multe de zis despre dezbaterile din Comisiile parlamentare de audiere a miniștrilor propuși să facă parte din Guvernul Orban II, aceiași cu aceia care fuseseră demiși în urma Moțiunii de cenzură inițiată de către PSD! Majoritatea miniștrilor propuși de Orban al II-lea au fost respinși și mulți dintre ei au făcut scandaluri inimaginabile pentru c-și dovediseră incompetența și lipsa totală de profesionalism!
Desigur, cele 25 de ordonanțe de urgență din Noaptea minții lui Orban Întâiul își urmează cale sesizării Curții Constituționale de către Avocatul Poporului.
Nu ne oprim nici asupra protestelor Asociației Magistraților din România, președintă judecătoarea Andreea Ciucă, demolatoare în cele 9 (nouă!) filipice la adresa candidatului la demnitatea de ministru al (In)Justiției din România, Cătălin Predoiu, urmașul Monicăi Macovei, și nici asupra protestului Judecătoarei Dana Gârbovan, președinta Uniunii Naționale a Juriștilor din România. Ambele replici fiind demolatoare.
Senatul a respins OUG privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Chestiunea s-a petrecut în ședința plenului Senatului, miercuri, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată, OUG nr. 26/2020 privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate.
Asta după ce Comisdia juridică a Senatului a aprobat, marți, un raport de admitere pentru respingerea aceste OUG. Senatorii juriști au adoptat un amendament, propus de UDMR, amendament însușit miercuri de plenul Senatului, prin care a fost modificat titlul actului normativ din „proiect pentru aprobarea OUG” în „proiect pentru respingerea OUG!”
Actul normativ inițiat de Guvernul Orban I prevedea, printre altele, trei zile de vot în diaspora, dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora și posibilitatea votului la orice secție sau circumscripție electorală. Ordonanța reducea unele termene – termenul prevăzut pentru anunțarea datei alegerilor după dizolvarea Parlamentului este de 50 de zile, iar acest anunț putea fi făcut în termen de cinci zile de la dizolvarea Legislativului.
Actul normativ amintit va fi dezbătut și de Camera Deputaților, for decizional în acest caz, după cum transmite AGERPRES.
*
Tot miercuri, la Vila Lac 3, președintele Iohannis și liderii PNL s-au întâlnit pentru noi strategii. Klaus Werner Iohannis ar fi nemulțumit de faptul că alegerile în două tururi pentru primari au picat definitiv din discuție. Astfel, Klaus Werner Iohannis ar vrea ca măcar alegerile anticipate să se realizeze. Pe 24 februarie 2020, Guvernul Orban al II-lea se va prezenta în fața Parlamentului pentru votul de investitură, dar nu se știe încă dacă social-democrații vor fi în sală pentru a asigura cvorumul. Dacă guvernul Orban II va pica la vot, va mai fi nevoie de încă un Guvern picat pentru ca Parlamentul să fie dizolvat, iar drumul spre anticipate să fie deschis!
ION PREDOȘANU

P.S. Miercuri, 19 februarie 2020, a fost sărbătorită Ziua Constantin Brâncuși. Mai ales în Gorj și mai puțin la București s-au omagiat 144 de ani de la nașterea sa. Legea prin care s-a stabilit Ziua Națională Constantin Brâncuși a fost creată ca o reparație morală față de refuzul și umilirea lui Brâncuși, prin neacordarea cetățeniei române înainte de trecerea Lui la cele veșnice, de către statul român. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here