Ca la noi, la nimeni – Alianța ipocriziei, contra alianței bunăstării!

290

În ultima vreme, mai mult obligată de atacurile venite dinspre Palatul Cotroceni, primul ministru al României, Viorica Dăncilă se vede pusă în situația de a-i da replici Preș. Klaus Werner Iohannis. Care sigur nu vrea ca Partidul Social Democrat, cârmuit de prima femeie președinte de partid, dar și prima femeie prim ministru al țării noastre, să iasă de la guvernare.
Caz nedorit pentru că nu ar mai avea cum să critice PSD și guvernarea social-democrată. Chiar dacă la Școala de toamnă a tinerilor liberali cam tomnatici a cerut PNL să fie pregătit în orice moment să intre la guvernare. Și lui Orban Ludovic, liderul Noului PNL(ce face parte, totuși, din PPE! Ca și Iohannis, de altfel) să fie prim ministru. Președintele Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, nu-l uită nici pe „trădătorul” Victor Ponta, președintele Pro România, caracterizându-l ca având un: „Stil duplicitar și mincinos. Om incapabil să construiască, știe doar să distrugă”.
Cum s-ar zice, primul ministru al României, Viorica Dăncilă, este în vervă și atacă din orice poziție. Iar despre apropierea ciudată dintre Preș. Klaus Werner Iohannis și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-a exprimat că este „Alianța ipocriziei”.
EXCLUDERI DE MEMBRI ȘI DIZOLVĂRI DE ORGANIZAȚII ÎN ALDE. Mai mult nu merită să intrăm în detalii, din moment ce Tăriceanu este contestat de mulți, chiar din ce în ce mai mulți, lideri ALDE din teritoriu și chiar de la nivelul conducerii centrale. Omul Moliceanu încearcă să revină în forță ca un Tăriceanu. Dă afară oamenii din ALDE ce colaborează cu PSD sau acceptă funcții guvernamentale și dizolvă organizații județene precum cea din județele Prahova și Dolj, pe motiv că au cerut organizarea unui Congres al partidului. În care să se vadă dacă actualul președinte Călin Popescu Tăriceanu va mai fi sau nu validat în funcția primă din partid, ce o deține acum.
INFLAȚIE DE CANDIDAȚI. Asistăm la o adevărată inflație de candidați la funcția supremă în stat, aceea de Președinte al României. Evident, pentru următorii cinci ani. Nici nu le mai știm precis numărul. Mai ales că, în afară de candidatul social-democrației, Viorica Dăncilă, care-a depus un milion de semnături, ceilalți încă nu s-au învrednicit s-o facă. Primul înscris este actualul președinte Iohannis, cel ce se comportă ca și cum ar fi avut un concediu confortabil în acest mandat. Și s-a exprimat clar, de numeroase ori, că și-ar mai dori încă un mandat. Nu de alta, dar i-ar prii traiul și ar mai beneficia încă cinci ani de imunitate! Una aducătoare de liniște din parte justiției, unde are mai multe dosare deschise și ținute pe loc de imunitatea cea păcătoasă. Și moștenită de la predecesorul său Traian Băsescu!
ADRIAN NĂSTASE ACUZĂ! Fostul valoros prim-ministru al României între anii 2001-2004, Adrian Năstase l-a acuzat pe candidatul și încă Preș. Klaus Werner Iohannis că i-a furat ideea de bază folosită de dumnealui în campania prezidențială din anul 2004. Când fostul candidat Adrian Năstase cerea NORMALITATE. Iată că în România se plagiază nu doar doctorate, ci și sloganuri ori idei de campanie.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here