Ca la noi, la nimeni – Adio, anticipate! Ne paște coronavirusul!

272
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Întotdeauna într-o situație de criză există cel puțin o șansă de a învinge.” – Confucius

Luni, pe la ora 18,00, fusese anunțată o declarație de presă a președintelui Klaus Werner Iohannis și mulți s-au grăbit să anticipeze anunțarea numelui viitorului prim-ministru desemnat. Nu ne-am grăbit să credem așa ceva, deși fuseseră lansate câteva nume în mass-media. Calm și tacticos, locatarul de la Palatul Cotroceni nu s-a grăbit să facă așa ceva. Ar fi fost o eroare.
Fără să facă vreo referire la decizia Curții Constituționale a României, domnia sa a preferat, ca de obicei, să dea vina pe Partidul Social Democrat (PSD) care, vezi Doamne, n-ar vrea binele României. Ciudat, a avut numai cuvinte de laudă pentru Guvernul Orban I și a avut răbdarea de a răspunde câtorva întrebări. Din răspunsuri am înțeles că președintele Iohannis dă șanse tot mai mici visului său și al PNL de a organiza alegeri anticipate. În plus, rămâne neschimbat în a respinge orice participare a PSD la o viitoare guvernare și nu este de acord nici măcar cu un guvern de uniune națională! Ceea ce nu surprinde, de parcă interesul național i-ar fi străin.
Oricum, situația de la Palatul Victoria se impune a fi rezolvată cât mai curând. Chiar dacă prim-ministrul demis, nominalizat și ce-o mai fi Orban Ludovic, a lansat o declarație liniștitoare, de negare a vreunui caz de coronavirus pe teritoriul României. Asta în timp ce OMS vorbește despre pericolul și riscul unei pandemii, la fel cum nici prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel sau Dr. Raed Arafat se zbat ca acest cumplit virus să fie ținut cât mai departe de hotarele României. Dar să revenim la după amiaza de marți. Ședința de (re)învestire a Guvernului Orban II s-a terminat, la ora 16.00, chiar înainte de a începe. Ea a fost anulată din lipsă de cvorum. În sala plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului se strânseseră abia 188 de parlamentari din totalul de 465! Cum aminteam și în comentariul de ieri, cu puțin timp înainte de ședința Plenului reunit al Parlamentului, Curtea Constituțională stabilise, cu majoritate de voturi (7-2), că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament, din pricina desemnării, cel puțin neinspirate, ba chiar discreționare a liderului PNL, Orban Ludovic, în funcția de prim-ministru a numitului Orban Ludovic, alias Sică Mandolină, de către Klaus Werner Iohannis.
Asta după ce Guvernul Orban I fusese demis prin Moțiune de cenzură, în ciuda existenței unei majorități create în jurul PSD, Pro România și minoritățile naționale alta decât cea maghiară.
ION PREDOȘANU

P.S. Veste extraordinară pentru CEO! Bruxelles-ul salvează CEO. Mai precis, Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat acordat de Guvernul României Complexului Energetic Oltenia. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here