Ca la noi, la nimeni – Abuzuri mari, abuzuri mici

377

Deocamdată, lăsăm la o parte abuzurile cele mari ce se petrec la nivel național. În care Partidul DNA își face de cap, intervenind în disputele politice la vârf. De toate aceste trebușoare curat-murdare, Coane Fănică, încearcă să profite pretinsul partid PNL, membru al Popularilor Europeni, în fapt foștii liberali fiind călăriți de vechiul și nedispărutul PDL. Care îl călărește, iar președintele Klaus Iohannis – luat cu drumurile la Bruxelles și Washington – e conștient de toate. Aparent, se face că nu știe nimic și ne păcălește. Pretinzând că le cere acestora “soluții, întrucât nu mi-am schimbat părerea față de iunie” (corect, 5 iunie, când, culmea coincidențelor, primul ministru, Victor Ponta, fuse chemat la DNA, la Palatul Cotroceni i s-a cerut demisia, iar Noul PDL – sub sigla vechiului PNL – a depus o moțiune de cenzură). Și lunea trecută, cu mici variațiuni, s-a depus o altă moțiune de cenzură fără șanse de trecere, la Înalta Curte de Casație și Justiție a început judecarea dosarului Turceni-Rovinari, fără citarea premierului și, colac peste pupăză, opoziția pirpirie a mai depus o altă moțiune de cenzură!!!
*
Ieri am întâlnit, prin Târgu Jiu, doi oameni necăjiți. Unul vârstnic, pe Vasile C. Vulpe, din satul Cârbești, comuna Drăguțești, obligat la vârsta respectabilă a domniei sale să umble prin tribunale, din pricina unor primării ce nu-și fac treburile. Nu i-au restituit în întregime terenurile revendicate. De parcă funcționarii publici nu sunt plătiți din taxele și impozitele cetățenilor, față de care s-ar impune un minim respect. Le-a dat în judecată, la Tribunalul Târgu Jiu, pe tustrele primăriile din Fărcășești, Câlnic și Drăguțești. Ceea ce înseamnă drumuri peste drumuri de lângă Rovinari la Târgu Jiu, ceea ce nu-i deloc ușor la cei 84 de ani ai domniei sale, bani dați la avocați și mult, mult stres.
Un altul, cetățeanul Simion Blendea, din Seuca, îndepărtatul sat de reședința comunei Peștișani, a fost amendat degeaba – mai precis că așa a vrut organu’ – de un agent al Poliției locale din Târgu Jiu. Motivul inventat de organ – pre numele său Popescu Pantelimon Alin – este unul strigător la ceruri. Omul își parcase autoturismul său – un TICO argintiu, dar cu număr de București, fiind al unuia dintre copiii săi ce au domiciliul în București. Ca și cum nu ar fi fost crunt lovit de soartă, rămânând mult prea timpuriu văduv prin decesul fulgerător al soției sale Elena Blendea, iată că belele curg. Agentul tupeist l-a amendat cu 200 de lei întrucât își parcase mașina lângă magazinul Rodna. Culmea, într-o parcare privată. Tupeistul din Poliția locală Târgu Jiu i-a blocat TICO, repet, cu număr de București, cu mașina Poliției. La întrebarea simplă: De ce m-ai amendat domnule, nu vezi că sunt o droaie de mașini în parcare? Păi, ai câini în mașină și-i tratezi în condiții inumane, a venit răspunsul ilogic.
Numai că erau câinii săi, fără a fi întrebat de actele de proprietate ale câinilor. Simion Blendea l-a dat în judecată pe agentul de poliție abuziv și arogant Popescu Pantelimon Alin, a plătit un avocat cu 600 de lei și alte taxe. Pur și simplu e strigător la cer cum uniforma le dă unora tupeu maxim. Și își bat joc de oamenii simpli – plătitori de taxe și impozite – din care sunt plătiți și polițiștii neciopliți!!!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here