Ca la noi, la nimeni – Mania inaugurării lucrărilor neterminate (Azi, Magistrala de Metrou Drumul Taberei!)

188
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Taci, atâta timp cât nu poți spune mai mult decât tăcerea.” – Pythagoras

Și luni, la deschiderea anului școlar nepregătit cum se cuvine de Ministerul Educației, dar și marți au continuat protestele părinților nemulțumiți de indolența autorităților centrale: Guvernul LuCOVID și Ministerul Educației.
În grabă, am scăpat să consemnez măcar o parte a unei declarații din 14 septembrie a unei eleve de nota 10, Antonia Pup, care a refuzat cei 3.000 de lei oferiți de guvern, ce critică apelul ministrului Monica Anisie la depolitizarea educației:
„Anisie bate toba cu depolitizarea educației, dar săptămânile trecute împărțea apă etichetată „să bei fără PSD”, prin cartierele din București, iar secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, adică numărul 2 în redeschiderea școlilor, e bine merci în campanie electorală. Este cât se poate de clișeic și inconștient să zici că îți dorești depolitizarea Educației, haideți să terminăm cu prostiile astea care se opun principiilor democratice.”
După ce au bifat prin absență – nu fizică, ci prin totala neimplicare -, lăsând deschiderea școlilor și desfășurarea procesului de învățământ la autoritățile locale și la școlile prăpădite – unele fără apă curentă, toate fără tabletele promise elevilor și fără măștile de protecție – GuWernerul meu a intrat în trombă pe drumul pavat cu minciuni al campaniei electorale pentru alegerile locale.
*
Anunțată cu surle și trâmbițe încă din ziua deschiderii noului an școlar, ce va fi marcat de pandemie și de lipsa oricărui sprijin guvernamentalo-libertino-liberal, inaugurarea Magistralei de Metrou dintre stația Eroilor și cartierul Drumul Taberei, a avut loc în 15 septembrie, marcând începutul în forță al campaniei electorale a PNL-Iohannis-Orban. Fix la ora 12,00!
Au vorbit prim-ministrul Guvernului LuCOVID, ministrul Transporturilor, Lucian Bode și președintele Klaus Werner Iohannis. Ultimul a lăudat Guvernul Orban cu merite fără număr, deși magistrala de metrou era gata încă din vară. Numai că dădea bine în campanie electorală. E drept, restul liniilor de metrou au fost inaugurate de cuplul Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu. Un cuplu nou: Iohannis-Orban au marcat inaugurarea magistralei M5, prima terminată(?!) în ultimii 30 de ani. Din moment ce după declarațiile sforăitoare ale celor trei „corifei” liberali nu a urmat o conferință de presă cu jurnaliștii prezenți, deci fără întrebări și răspunsuri, pare credibilă varianta pe surse că e gata linia de Metrou lungă de 7 kilometri, dar nu-i sigur că sunt terminate și stațiile de pe parcurs. Lăsate, probabil, să fie date în folosință – nu știm dacă cu alte inaugurări – pentru după alegerile locale din 27 septembrie 2020!!!
Oricum, licitația a avut loc în anul 2008, iar lucrarea a fost demarată în anul 2011. De costat, Magistrala M5 a costat, până acum, 3,2 miliarde de lei. Și, cum spuneam, circulă zvonul că după ora 23.00 a zilei de marți, s-ar închide până după alegerile locale.
Nu a lipsit un conflict între protestatarii Ceaușescu, un apropiat al PNL-Orban, și care s-a luat de Lovin, cică ar fi întrecut măsura. Asta după ce Oana Lovin a rostit niște cuvinte la adresa președintelui Klaus Werner Iohannis.
„Cum să regret că i-am zis m..e lui Iohannis?”, a spus că în procesul verbal să scrie că recunoaște și nu regretă fapta. Oana Lovin, care a mai zis: „Să curgă amenzile ca împrumuturile lui Cîțu”, într-un video live de pe pagina sa de Facebook.
Protestatara a acuzat jandarmii că au tras de ea și că au ținut-o ostatică. Ea a acuzat dubla măsură. Am strigat plăcuța suedeză, urmată de numele lui Iohannis, el a încurajat și a spus că e opinie politică!, a subliniat Oana Lovin. Ea a primit amendă 400 de lei.
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, între altele, că: „Dacă te doreai integrator, că asta au spus strategii de campanie, puteai să îi chemi pe toți premierii care au avut o contribuție la acest metrou. Trebuia să îl chemi pe Boc. Nu îl chemai pe Băsescu acolo. De asemenea, trebuia să îl chemi pe Ponta, care a dat drumul lucrărilor”.
Încâlcite mai sunt căile unei campanii electorale mincinoase a PNL-ului.”
ION PREDOȘANU

P.S. Încă de luni, stiripesurse.ro a dat publicității o înregistrare telefonică între deputatul Nicușor Dan, candidat la Primăria Generală a Municipiului București, în care făcea trafic de influență pentru interlopul Mitrache, aflat în conflict cu Primăria Sectorului 4. În acest caz, Nicușor Dan fiind în conflict cu legea fundamentală, adică cu Constituția, care nu permite unui parlamentar să intervină în instanțe sau în instituțiile statului pentru a sprijini pe cineva. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here