Bursele pentru elevi nu vor putea fi mai mici de 100 de lei

883

Guvernul României a aprobat, vineri, hotărârea prin care se stabilește, în premieră, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, ce pot fi acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență, în anul școlar 2020 – 2021.

Potrivit deciziei Executivului, acestea nu vor putea fi mai mici de 100 de lei. ,,Valoarea minimă a cuantumului fiecărui tip de bursă este de 100 de lei, iar complementar acestui plafon, autoritățile deliberative ale administrației publice locale pot stabili un cuantum mai mare, în funcție de posibilitățile financiare ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale.
Precizăm că, în conformitate cu prevederile legii, bursele se alocă din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar de stat și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat, cu această destinație”, a anunțat Ministerul Educației și Cercetării.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here