Burleanu ştie când s-ar putea relua Liga 1 şi Liga 2

1207

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a avansat un prim termen pentru reluarea campionatelor interne. Oficialul FRF a declarat că fotbalul ar putea reîncepe, în România, chiar în luna aprilie. Pe de altă, parte, dacă problemele cauzate de coronavirus persistă, sezonul ar putea continua din luna iunie. Federalii au pregătit şi un plan de rezervă în caz că nu va mai fi timp pentru disputarea tuturor meciurilor rămase în calendarul competiţional.
,,În momentul de față, la nivelul Ligii 1, mai sunt de disputat 8 etape din play-off, 12 din play-out, 14 etape din liga a 2-a și a 3-a. În Cupa României, mai avem nevoie de două date disponibile: pentru semifinale și finală. Trebuie să luăm în considerare și barajul de promovare în Liga 1. Lucrăm în prezent pentru scenariile conform cărora vom relua Liga 1. În cel mai bun caz, competiția se va relua la finalul stării de urgență (n.r. 19 aprilie), iar cea mai pesimistă situație prevede reluarea jocurilor pe data de 13 iunie. Dacă situația se va înrăutăți, vom apela la minigrupe sau meciuri eliminatorii”, a declarat Burleanu.
Amicalul cu Anglia, programat la începutul lunii iunie, nu se va mai disputa, iar Campionatul Mondial al Cluburilor va fi anulat. Burleanu a mai spus că, de la începutul acestei săptămâni, toţi angajaţii FRF lucrează de la domiciliu.
,,Am decis astăzi amânarea meciurilor din Liga Națiunilor de play-off din martie pentru iunie 2020, ceea ce înseamnă că vom anula meciul cu Anglia de pe 7 iunie, pentru a face loc partidelor de baraj. Totodată, vom propune ca FIFA să suspende Campionatul Mondial al Cluburilor, care ar urma să aibă loc în 2021, pentru a face loc în calendar desfășurării Euro 2020. Au fost suspendate toate cursurile și programele de pregătire pentru arbitri și antrenori. De ieri, toți angajații FRF lucrează la domiciliu, apelând la telemuncă. Vreau să menționez că, deși a existat o anumită rezistență din partea LPF și AFAN, la final am dat dovadă de înțelegere. Obiectivul numărul 1 este siguranța și încrederea oamenilor implicați în fotbal. Obiectivul numărul 2 este sustenabilitatea cluburilor din punct de vedere financiar. Am luat decizia de suspendare a convocărilor pentru loturile naționale până la data de 1 mai.
Fotbalul se va relua cu porțile deschise doar în momentul în care vom ști sigur că siguranța jucătorilor, a staff-ului și a publicului nu este în pericol.
Vreau să invit pe această cale toți membrii fotbalului românesc la solidaritate în zilele următoare. Vom participa activ alături de Guvernul României și UEFA pentru sustenabilitatea tuturor proiectelor necesare”, a precizat preşedintele forului autohton.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here