Bură: ,,Sunt condiţii infernale pentru sportivii de performanţă”

1291

Antrenorul emerit de la CS Pandurii, Ion Bură, este dezamăgit că nu poate face antrenamente complete cu sportivii pe care îi pregăteşte. Profesorul care a scos campioni pe bandă rulantă nu înţelege de ce populaţia poate să alerge în voie în grupuri, iar atleţii de performanţă nu trebuie să interacţioneze.,,Constat cu tristețe că sportivii de performanță au niște condiții infernale impuse de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății. Eu nu pot să fac antrenament cu trei sportivi pentru că trebuie să stea la distanță unul față de celălalt. Dacă se întâmplă ceva, tot clubul nostru, inclusiv domnul director (n.r. Mihai Prunariu), trebuie să stea în cele 14 zile de izolare. Prefer să antrenez doar unul dintre sportivi, iar ceilalți să sufere în această perioadă, pentru că noi am mai suferit cinci ani de zile, în sensul că ne-am antrenat cinci ani de zile în condiții improprii, în parcuri, pe Dealul Târgului, dar chiar și așa am obținut performanțe sau recorduri naționale”, a declarat Bură.Antrenorul emerit de la Pandurii va merge chiar, astăzi, în Capitală, pentru consultări în ceea ce priveşte calendarul competiţional până la sfârşitul anului. Bură îşi doreşte desfăşurarea anumitor competiţii interne, pentru ca atleţii să revină la parametrii fizici normali.,,Voi participa la Consiliul Federal de la București și vom alcătui și un nou calendar de atletism, bineînțeles cu anumite modificări. Vrem să susținem totuși campionatele naționale în acest an. Chiar dacă nu avem competiții internaționale, va trebui să avem calendarul axat pe lunile august-octombrie, mai ales că sunt şi luni de pregătire pentru Jocurile Olimpice. Trebuie să avem în grijă ca sportivii să aibă concursuri în picioare”, a argumentat Bură.Glumind, antrenorul a declarat că şi-a făcut norma de medalii în acest an. ,,Mie-mi convine şi dacă nu mai încep concursurile de performanță, pentru că în acest an am luat patru medalii de aur cu un sportiv (n.r. Adrian Garcea), deci eu mi-am făcut planul. Domnul director nu are ce să-mi zică, iar din acest punct de vedere este bine”.

Viorica Dima: ,,Ne temem să nu ne pierdem atleţii”
Fosta mare atletă Viorica Dima, acum antrenoare la clubul CS Pandurii, este mâhnită că, an de an, sportivi valoroşi formaţi la Târgu-Jiu aleg să plece în afara judeţului.
Ultimul caz este cel al Adelei Bălţoi, pregătită o însemnată perioadă de timp de Dima. Antrenoarea speră ca odată cu finalizarea Hotelului Sport, atleţii să aibă din nou cele mai bune condiţii pentru a rămâne la club.
Viorica Dima a declarat că perioada următoare trebuie gestionată cu mare atenţie, pentru că întrecerile profesioniste nu sunt departe. ,,Îmi fac griji pentru că timpul este foarte scurt până vom reveni la competiții, iar sportivii sunt ieșiți din formă. Va dura cel puțin două-trei luni până când îi vom pregăti. Ne dorim din tot sufletul să se finalizeze lucrările la hotelul nostru, pentru că avem și sportivi din județ și nu pot să se pregătească la ei acasă. Nu avem unde să le dăm cazare și masă. Conturile sunt blocate din luna ianuarie, și știți cum sunt copiii…Vin de la alte cluburi, îi racolează, le promit sume mai mari, condiții mai bune, și noi ne temem să nu rămânem fără sportivi.Întotdeauna am avut sportivi foarte buni, de loturi naționale.Una dintre sportivele pe care eu mizam, Adela Bălțoi, a plecat la un alt club. Speranța mea era să prindă echipa națională la maraton pentru Olimpiadă. Nu îi putem împiedica, dragoste cu de-a sila nu se face. În același timp, avem una dintre cele mai frumoase baze din țară. Dacă ați merge din oraș în oraș, ați observa că suntem clubul cel mai norocos. Avem un stadion cu pista, Dealul Târgului cu trasee denumite, avem tot ce ne dorim. Dacă va fi finalizat hotelul, vom fi fericiți”, a declarat antrenoarea.Lucrările la Hotelul Sport sunt în toi, iar investiţia ar putea fi gata în luna august.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here