Bunurile UM Sadu, sub sechestru. „Vă solicit să îndreptaţi lucrurile”

1075

Un parlamentar de Gorj cere, din nou, sprijin pentru Uzina Mecanică Sadu. Fabrica avea, la sfârşitul anului 2018, datorii la stat de 63 de milioane de lei şi figura cu peste 3.000 de bunuri sub sechestru, de la simple obiecte de mobilier până la utilaje necesare în procesul de producţie.
Deputatul Dan Vîlceanu îi dă peste nas ministrului Economiei, Niculae Bădălău, care a susţinut în Parlament, în timpul dezbaterilor privind legea bugetului pe 2019, că datoriile companiilor din sistemul de apărare sunt şterse. „Mi-a zis că eu nu ştiu ce vorbesc, că Sadu nu are nicio datorie şi că nu are niciun bun sechestrat”, spunea Dan Vîlceanu, într-o conferinţă de presă. Parlamentarul gorjean a cerut clarificări de la ANAF şi UM Sadu şi a primit date oficiale legate de datoriile fabricii din Bumbeşti Jiu. „Lista bunurilor sechestrate se întinde pe 102 pagini”, anunţă parlamentarul gorjean, care l-a interpelat, zilele trecute, pe ministrul Economiei în legătură cu situaţia de la UM Sadu. Ministrul Bădălău ar fi afirmat că îşi dă demisia din funcţie dacă se dovedeşte că uzina de la Sadu ar avea datorii la stat.
„Aţi susţinut că datoriile UM Sadu sunt şterse şi că în buget sunt prevăzuţi bani prin credite de angajament şi credite bugetare. (…) Domnule ministru, nu mă aştept să vă ţineţi cuvântul şi să demisionaţi de la Ministerul Economiei, însă vă solicit să îndreptaţi lucrurile, să reevaluaţi situaţia UM Sadu şi să găsiţi posibilităţi de sprijinire a dezvoltării uzinei din judeţul Gorj, o companie strategică în industria de apărare”, se arată în interpelarea deputatului Vîlceanu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here