Buletinele de vot ajung azi în teritoriu

398

Buletinele de vot necesare pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale care vor avea loc duminică, 16 noiembrie, vor fi distribuite astăzi de către Instituţia Prefectului Gorj către unităţile administrativ-teritoriale din tot judeţul. “Toţi primarii vor veni să ridice buletinele de vot după un program bine stabilit pentru a se evita aglomeraţia. Prioritate vor avea municipiile şi oraşele din judeţ. Primăriile au fost anunţate de orarul organizat şi fiecare reprezentant al administraţiilor locale va veni la ora la care a fost programat. Totul se va desfăşura ca şi în turul întâi al alegerilor. Singura diferenţă este că acum buletinele de vot nu mai sunt aşa complexe, în cadrul fiecărui buletin regăsindu-se doar cei doi candidaţi, Victor-Viorel Ponta şi Klaus Iohannis”, a declarat Corina Belteu, purtător de cuvânt al Prefecturii Gorj.
Aceasta a precizat că miercuri au ajuns în Gorj un număr de 335.667 de buletine de vot, timbrele autocolante aferente care se pun pe actele de identitate si ştampilele cu menţiunea “VOTAT”, toate acestea urmând să ajungă în cele 327 de secţii din judeţ. Conform reprezentanţilor Prefecturii Gorj, în judeţ avem înregistraţi pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale un număr de aproape 304.000 de alegători, din care peste circa 81.000 sunt în municipiul Târgu-Jiu.
Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit formatul buletinului de vot care va fi folosit în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie. Klaus Iohannis, în primul tur, a fost înaintea lui Victor Ponta, ca poziţionare pe buletinul de vot. Prezidenţiabilul ACL a fost pe locul al doilea, iar cel al PSD pe al patrulea. Acum, Iohannis şi-a păstrat poziţia, dar Victor Ponta i-a luat faţa şi e primul.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here