Bucurii de Paşte împărţite de „Gorjeanul” micuţilor defavorizaţi din Bălăneşti şi Drăguţeşti

1304

Campania umanitară a cotidianului „Gorjeanul” a continuat şi în week-end, sute de jucării, hăinuţe şi cozonaci proaspeţi ajungând în casele a zeci de localnici săraci din comunele Bălăneşti şi Drăguţeşti. Familiile defavorizate cu unul, doi şi chiar cinci copii s-au bucurat nespus de prezenţa jurnaliştilor în casele lor şi au întâmpinat caravana cu uşile deschise, oferind, în schimbul cadourilor, mulţumiri, urări şi chiar îmbrăţişări.

Prima staţionare, sâmbătă, a maşinilor încărcate de la „Gorjeanul” a fost la Bălăneşti. Aici, zece familii cu copii mai mici sau mai mari au primit cadourile donate de cititorii publicaţiei, completate cu cozonaci de la Gorjeanul SA şi Centrul de Calcul SA Târgu-Jiu.
Cei mici s-au bucurat de fiecare lucru primit, unii punând în mişcare maşinuţele, în timp ce alţii, neştiind cum să mai ţină în braţe plasele doldora de ursuleţi şi păpuşi, nu puteau să-şi ascundă zâmbetele.
Un angajat al Primăriei Bălăneşti a însoţit echipa „Gorjeanul” la fiecare familie săracă, explicând câţi copii are fiecare şi din ce trăiesc membrii, majoritatea beneficiari de ajutor social ori trăind din colectarea de peturi.
Caravana a părăsit apoi comuna condusă de edilul Ovidiu Pungan şi s-a oprit în cea condusă de Ion Popescu.
Și aici, o salariată a primăriei i-a dat echipei „Gorjeanul” o mână importantă de ajutor. Cadourile şi cozonacii au ajuns, cu staţionări scurte, la alte zece familii din Drăguţeşti, cu poveşti de viaţă la fel de impresionante.
Membrii familiilor cu mulţi copii, micuţii crescuţi doar de un părinte, familiile cu venituri extrem de reduse şi copiii cu handicap, dar cu mare potenţial, au fost cei pe care i-am întâlnit, sâmbătă, la casele lor, primind, la schimbul jucăriilor, mulţumiri sincere.
O parte dintre jucării au ajuns şi la una dintre grădiniţele din localitate. Campania „Gorjeanul” va continua miercuri cu o staţionare rodnică în comuna Berleşti.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here