Bucurie timpurie pentru pesedişti

287
După bucuria pesediştilor şi a pedeliştilor de duminică seara, ieri, la aflarea ultimelor rezultate de la Biroul Electoral Central, doar portocaliii gorjeni şi-au manifestat bucuria victoriei.

Pesediştii şi liberalii au refuzat să mai comenteze victoria lui Traian Băsescu, în timp ce pedeliştii susţin, în continuare, că se aşteptau să învingă.

Mai puţin de un procent din voturile românilor a decis ieri preşedintele ţării. Acesta este pedelistul Traian Băsescu, victoria acestuia fiind aclamată luni şi de pedeliştii gorjeni. Ionel Manţog, fostul şef de campanie al PD-L Gorj, a menţionat că se aşteaptă la o viitoare colaborare cu liberalii. „Eu cred că noi am fost destul de demni şi ne-am afirmat destul de civilizat încrederea. Este clar că a fost o campanie de manipulare a opiniei publice. Această manipulare s-a practicat până în ultima clipă, inclusiv prin sondajele pe ţară. Preşedintele s-a apucat la trântă cu vreo cinci, şase, şapte partide, cu patru cinci, şase miliardari în euro, cu bani făcuţi pe spatele poporului român, cu vreo trei, patru trusturi de media, cele mai importante din România. I-am mai bătut o dată, asta este viaţa. Este destul de complicat să spun acum ce va urma, la o zi după victorie. Pe mine mă interesează sectorul minier şi energetic, pentru că este inima Gorjului. (…) preşedintele şi PD-L-ul au anunţat că îşi doresc o guvernare de dreapta în care PNL-ul să ne fie partener. Eu am mai spus-o că trebuie dorit un parteneriat cu PNL-ul de dreapta, cu condiţia ca acesta să nu fie unul de şantaj, aşa cum s-a dovedit cel anterior. Pentru asta, probabil, va fi nevoie de o schimbare de atitudine şi de oameni la PNL. Dacă acest lucru se va întâmpla va urma un parteneriat puternic cu PNL-ul care să soluţioneze problemele grave ale României”, a declarat Manţog. Liderul PD-L a condamnat apoi felul în care s-au comportat pesediştii gorjeni, acuzându-i chiar de făţărnicie. Pesediştii au refuzat să comenteze declaraţiile lui Manţog, la fel ca şi liberalii. Liderii PSD Gorj au plecat ieri la şedinţa Biroului Executiv al PSD, iar liberalul Dan Ilie Morega a plecat spre Parlament. În Gorj, PSD-ul a câştigat alegerile.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here