Bucurie imensă în trei comune din Gorj: CARAVANA GORJEANUL, la Albeni, Prigoria și Roșia de Amaradia

754

Echipa Gorjeanul și Gorjeanul TV a continuat, ieri, acțiunile umanitare, în cadrul campaniei ”Donezi o jucărie, dăruiești un zâmbet!”. Zeci de copii din trei comune din județ au avut parte de o surpriză frumoasă, fiindu-le împărțite plase pline cu jucării care mai de care mai frumoase și cozonaci. Toate bunurile au fost donate de oameni cu suflet mare în cadrul campaniei de succes, care a fost lansată încă din 2016, în apropierea sărbătorilor pascale. Prima oprire a fost în comuna Prigoria. Cu ajutorul angajaților primăriei, echipa Gorjeanul și Gorjeanul TV a mers la locuințele micuților care, deși au rezultate bune la școală și își ajută părinții în gospodărie, nu primesc recompense pentru ceea ce fac, întrucât familiile lor se confruntă în fiecare zi cu obstacole financiare. Mihaela Văduva, o femeie de 23 de ani, din localitate, este mamă a doi copii. Denis are trei ani, iar Lucia a împlinit șase. Pe chipul lor și al celei care le-a dat viață s-a citit o bucurie imensă, atunci când au primit darurile.

”Sunt casnică, la fel ca și soțul. Ne descurcăm foarte greu, muncim acolo unde se poate. Nu avem niciun ajutor. Încercăm să facem tot posibilul să ne descurcăm, să avem câte puțin din toate. Mulțumim cotidianului Gorjeanul pentru această minunată surpriză, de care aveam atâta nevoie. Mulțumim și oamenilor care nu au rămas indiferenți și ne-au oferit daruri. Le dorim tuturor sărbători fericite!”, a declarat Mihaela Văduva.

În total, 15 familii din Prigoria au primit cadouri. Următorul popas a fost la locuința unei femei greu încercată, pentru care Paștele înseamnă numai lacrimi și durere, întrucât, în această zi sfântă, în urmă cu 12 ani, fiica sa a murit din cauza unei boli cumplite. În urma tinerei de 21 de ani a rămas fiul său, Darian, care însă era prea mic atunci ca să înțeleagă ce i se întâmplă. ”La mine, de 12 ani nu mai sunt sfintele Paști. În ziua de Paști mi-a decedat fata de 21 de ani, i-a rămas copilul de un an și două luni.

La 1 an și 8 luni după fată, mi-a murit și soțul, sunt bolnavă de inimă, nu mai pot. Dar pentru el lupt, mă culc seara și dimineața mă scol cu grija de mamă, să văd cum pleacă la școală, cum e îmbrăcat, să-l văd cum pleacă. E în clasa a VI-a, are 13 ani. Mă întreabă foarte mult de mama lui și își dorește să știe și el cum era mama lui, se uită la tablouri și plânge. Pentru el, Paștele nu e ca pentru alți copii.

Mă întreabă de ce nu am dus-o cu SMURD-ul să o salvez, el nu știe că e mic încă. I-am spus că mama lui a murit de cancer. Era în fază terminală și ea mergea pe picioarele ei. Mulțumesc tuturor care pot să facă un gest așa de umanitar. Să le ajute Dumnezeu tuturor care au făcut un bine”, a spus, printre lacrimi, Nadia Natanticu, bunica băiatului de 13 ani.

După surpriza de care a avut parte Darian, caravana s-a oprit la Albeni, unde zeci de păpuși, mașinuțe, trenulețe, elicoptere, jocuri, creioane, animăluțe din pluș și cozonaci au ajuns apoi și la alții copii nevoiași din localitate.

Printre ei s-au aflat un băiețel diagnosticat cu autism și un copil care aude doar cu ajutorul unui aparat. ”S-a născut cu această problemă de sănătate. Am mers și la București cu el. Mulțumim pentru daruri și Dumnezeu să binecuvânteze toți oamenii care au contribuit la această campanie”, a declarat tatăl băiețelului cu probleme de auz.

Acțiunea de suflet ”Donezi o jucărie, dăruiești un zâmbet!” a fost continuată apoi în comuna Roșia de Amaradia, unde reporterii Gorjeanul și Gorjeanul TV au aflat că, într-o zonă retrasă, îi așteaptă Iolanda și cei trei frați ai ei. Imediat după ce s-a întors de la școală, fetița de doar 10 ani a mers direct pe câmp, cu animalele la pășunat, iar din când în când avea grijă ca fraților mai mici să nu li se întâmple nimic rău, cât timp părinții lor erau plecați la muncă. ”Eu am 10 ani. Mă numesc Iolanda Izabela. Am fost la școală și acum merg cu oile pe câmp.

Mi-e greu puțin, când mami nu este acasă. Fratele mai mic are trei ani, am o soră care are șapte ani. Mă descurc, pentru că ea stă puțin cu el în casă până stau eu cu oile și apoi le bag în curte și vin eu. Părinții sunt la un om pe care îl ajută la casă. Ne descurcăm mai greu cu banii. Sunt foarte buni cei care ne-au trimis jucării”, a mărturisit Iolanda, o fetiță care ar face orice părinte să fie mândru de ea. Acțiunea de ieri s-a încheiat la locuința altei familii modeste, unde echipa Gorjeanul a găsit-o pe Maria, o fetiță de nota 10, la școală. ”Trebuie să învăț, să gândesc. Știu multe poezii”, a mărturisit aceasta. În total, aproape 50 de copii din cele trei comune au primit plase cu cadouri.
Campania umanitară „DONEZI o jucărie, DĂRUIEȘTI un zâmbet!” a fost organizată de ziarul ”Gorjeanul”-cotidianul de suflet al gorjenilor, în colaborare cu Carrefour Târgu-Jiu, pentru strângerea de jucarii pentru copiii nevoiași. Mulțumim pentru sprijinul acordat de Carrefour Târgu-Jiu, atât prin amenajarea unor spații pentru donații la Hypermarket-ul din Târgu-Jiu – Shopping City, cât și prin donația directă de jucării pentru copiii nevoiași, cât și sponsorilor Centrul de Calcul-SA Tg-Jiu, Tipografia PRODCOM Tg-Jiu. Mulțumiri speciale si pentru polițiștii din cadrul IPJ Gorj, elevilor și cadrelor didactice de la școlile gorjene pentru solidaritatea și implicarea lor socială.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here