Bucurescu, audiat în dosarul lui Fluerătoru

391

Primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu, a fost audiat ieri timp de aproape o oră în dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu ce vizează modul de asfaltare a drumului judeţean dintre Miculeşti şi Ploştina, inculpatul principal fiind fostul lider sindical Cristea Fluerătoru. Edilul a trebuit să răspundă la întrebări întrucât patru kilometri din drumul cu probleme se află pe raza localităţii pe care o conduce de aproape un deceniu. Declaraţia acestuia nu a scos în evidenţă acuzaţii la adresa inculpaţilor din dosar, primarul preferând să arate cu degetul mai mult spre foştii şefi ai fostei Societăţi Naţionale a Lignitului Oltenia. Bucurescu a considerat că lucrarea de modernizare a fost prost făcută la drumul respectiv întrucât proiectul nu a fost bine gândit de la început şi, ca urmare, nici starea drumului nu putea fi mai bună.

Edilul a evidenţiat nu doar faptul că proiectul a fost comandat greşit, dar a menţionat de câteva ori că drumul a fost conceput pentru maşini cu greutate până în 10 tone, în condiţiile în care utilajele din minerit care îl tranzitează şi tirurile care cară cărbune au greutăţi mult mai mari. „O simplă maşină de pompieri, încărcată cu apă, când vine la o intervenţie şi are greutatea mai mare de 10 tone”, a argumentat primarul ideea că proiectul nu a prevăzut de la început o infrastructură care să reziste la tonaje mai mari. De asemenea, Bucurescu a susţinut că nici restricţia de 10 tone nu a fost respectată, tranzitarea drumului de către camioane încărcate cu zeci de tone de cărbune ducând la degradarea rapidă a carosabilului.
Sorin Bucurescu a povestit ieri şi despre faptul că lucrarea în sine nu a avut diriginte de şantier independent, care să supervizeze cu adevărat modul în care se munceşte la amenajarea drumului. El a spus că nu i s-a părut normal ca unul dintre inculpaţi, Sandu Benga, aflat în arest preventiv, să fie dirigintele de şantier atâta timp cât era şi angajat al minei din Motru care plătea lucrările şi care era supus, astfel, unor presiuni din partea şefilor săi care vroiau să vadă drumul gata cât mai repede. „E ca şi cum eu la Primărie dau banii pentru un drum şi pun tot pe unul de-al meu diriginte de şantier, ceea ce nu se face”, a spus edilul. În schimb, el a fost mult mai împăciuitor atunci când a venit vorba să răspundă la întrebări care vizau activitatea inculpaţilor din dosar, în special a lui Fluerătoru şi Nicolae Giuran. „Nu cunosc”, „nu îmi aduc aminte”, „nu mai ştiu”, cam în această zonă au fost răspunsurile la întrebările care îi vizau pe cei aflaţi în boxa acuzaţilor, Fluerătoru, Giuran şi Benga fiind arestaţi preventiv încă de astă-vară, alături de ei mai fiind judecaţi în stare de libertate fostul şef al EMC Motru Vasile Creţan, precum şi un subordonat al acestuia, Florentin Pătru.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.