Brazi doborâți de vânt la Peștișani!

937

Zona de nord a Gorjului a fost, ieri, pentru câteva ore sub avertizare de cod roșu de vânt puternic, dar probleme deosebite s-au înregistrat doar la Peștișani. Comuna lui Brâncuși a avut parte de trei arbori puși la pământ de vântul care a suflat deosebit de tare. Doi dintre cei trei arbori sunt brazi care au căzut pe Drumul Național 67 D, circulația fiind blocată preț de câteva minute până când angajații primăriei au intervenit pentru a tăia crengile și a curăța carosabilul.
Primul dintre arbori a căzut în apropierea podului peste râul Bistrița, iar cel de-al doilea brad a fost doborât în dreptul Obștii Peștișani. Bradul falnic a fost făcut una cu pământul în câteva clipe la scurt timp după ce echipa de intervenție a primăriei apucase să curețe drumul în dreptul podului peste Bistrița. După ce au curățat carosabilul și în dreptul obștii, angajații primăriei au aflat că încă un arbore a fost trântit în zonă, dar pe un drum lateral.
Primarul Cosmin Pigui a menționat că vântul a bătut atât de tare încât a zburat țigle, plăci de azbociment și chiar parazăpezile de pe acoperișul școlii din localitate. Pentru a fi feriți de pericole elevii au fost ținuți în clase în timpul pauzelor, până când vântul s-a mai domolit.
Întreaga zonă montană a județului a fost până aseară la ora 18.00 sub avertizare de cod roșu, la fel ca și toate județele din zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Avertizarea respectivă a fost dată de meteorologi pentru că prognozele indicau că vântul poate ajunge și la 140 km/h, dar și la 180 km/h în unele zone.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj nu a raportat evenimente deosebite pe parcursul avertizării cu cod roșu, problemele generate de vântul puternic fiind gestionate de autoritățile locale, așa cum a fost și situația de la Peștișani.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here