Brânzan ar reveni la Pandurii, dar nu oricum: ,,Condițiile financiare contează cel mai mult”

1107

Fostul căpitan al Pandurilor, Denis Brînzan (23 de ani), nu ar exclude o revenire la clubul care l-a format. Deși a admis că vrea să joace la Târgu-Jiu, Brînzan este sceptic că echipa fanion a Gorjului poate să le asigure jucătorilor toate condițiile de care au nevoie. Jucătorul defensiv a declarat că dacă va avea garanții că lucrurile vor intra pe un făgăș normal, nu ar refuza o ofertă de la Pandurii. ,,Dacă lucrurile devin clare acolo, din punct de vedere financiar, aș reveni. Eu acolo am crescut, de la 8 ani până la 22 de ani. Am 14 ani de fotbal la Târgu-Jiu și sunt sigur că m-aș putea întoarce, dacă se vrea ceva serios. Condițiile financiare contează cel mai mult, pentru că nu ai cum să ai o echipă competitive, dacă nu ai o situație financiară bună. La FC Argeș sunt condiții foarte bune, este totul la zi, nu avem niciun fel de problemă”, a declarat Brînzan.Fostul căpitan a mai spus că și acum regretă că nu a debutat din postura de gazdă pe Stadionul Municipal. Pe 7 martie, FC Argeș învingea Pandurii cu 4-0, fiind ultimul meci disputat la Târgu-Jiu înainte de întreruperea campionatului.,,Acesta a fost și regretul meu, că nu am apucat să joc pe Stadionul Municipal cât timp am fost acolo, la Târgu-Jiu. M-am simțit bine când am intrat pe teren, chiar și oamenii din tribună m-au aplaudat și a fost o senzație destul de plăcută. Dar repet, mi-aș fi dorit ca primul meci aici să îl fi jucat din postura de gazdă. Stadionul este printre cele mai frumoase din Liga a doua și nu numai”.Brînzan a mai spus că Pandurii a primit a doua șansă de la FRF, care a înghețat actualul sezon competițional. ,,Singura șansă, aceasta cam era, pentru că echipa era la o distanță destul de mare de primul loc care se salva. Așa a fost să fie, asta a fost soarta. Probabil că dacă se mai reglează puțin lucrurile pe acolo o să fie mai bine în acest an”, a spus fotbalistul.

Vrea să promoveze cu FC Argeș
Denis Brînzan a revenit la antrenamente alături de formația din Trivale, care este implicată în play-offul pentru promovare. Între ,,vulturi” și Dacia Mioveni, ocupanta locului doi în clasament (direct promovabil) este un singur punct, iar gorjeanul crede că trupa lui Ionuț Badea are tot ce îi trebuie pentru a urca în Liga 1. ,,Ținând cont că sunt doar șase echipe, doar cinci meciuri de disputat, și diferența de puncte este mică, toată lumea din echipă, staff-ul, conducerea, este focusată pe promovare.
Sunt sigur că avem forța necesară să ne batem cu cele mai bune echipe ale campionatului.
Avem un colectiv foarte unit și am demonstrat asta, pentru că de când a venit domnul Ionuţ Badea am pierdut un singur meci, și acela pentru că abia venise și nu a avut timp să-și pună planurile și ideile tactice în slujba echipei”.Brînzan nu este pe deplin mulțumit de sezonul său la FC Argeș, și asta pentru că o accidentare l-a scos din ritm. ,,Se putea mult mai bine. Când a venit domnul Badea am suferit o ruptură musculară și m-a ținut patru-cinci etape pe margine. Mi-a fost greu să mai revin la forma inițială, cu toate că avusesem o formă desul de bună la început”. Deși se vor relua în luna iulie, sunt șanse mari ca și la meciurile din liga secundă accesul spectatorilor să nu fie permis. ,,Eu cred că ne putem concentra. Ok, nu o să fie la fel atmosfera din incinta stadionului, dar cred că pe teren lucrurile o să stea destul de bine. Publicul ne-ar fi ajutat foarte mult, ținând cont că la noi, la Pitești, vin destul de mulți oameni la meciuri”, a admis Brînzan.

Cum se ajunge în Liga 1?
Primele șase cluburi din Liga 2 (UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid), singurele care au solicitat licența pentru participarea în Liga 1, vor disputa un play-off cu o singură manșă, constând în cinci etape, cu mențiunea că echipele de pe primele trei poziții (UTA, CS Mioveni și Turris) vor disputa trei din cele cinci jocuri pe teren propriu.Echipele vor porni în play-off-ul cu un număr de puncte înjumătățit față de cum aveau după 24 de etape desfășurate în acest sezon regulat.
Primele două clasate după încheierea celor cinci etape vor promova direct în Liga 1, în timp ce formația de pe poziția a treia va disputa un joc de baraj cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1.Datele de disputate a celor cinci etape ale play-off-ului sunt 4 iulie, 11 iulie, 18 iulie, 25 iulie și 1 august. Barajul va avea loc în datele de 5 și 8 august.

Clasament play-off-ul Ligii 2:
UTA Arad 0 0 0 0 0-0 25 pct.
CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
Rapid 0 0 0 0 0-0 19*
*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.
**locurile 1 și 2 promovează direct în Liga 1 la finalul play-off-ului, iar clasata pe 3 merge la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 împotriva echipei situate pe locul 6 în play-out-ul Ligii 1.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here