Brâncuși, în prim plan la Festivalul Internațional EUROPALIA

669

Au început pregătirile pentru ediţia din acest an a Festivalului Internaţional EUROPALIA! Pentru prima dată, România este ţară invitată a acestui festival bienal, ocazie cu care îşi va pune în valoare atât istoria fascinantă, cât şi scena artistică impresionantă. Prezenţa României la acest important festival, care se va desfăşura în perioada octombrie 2019 – ianuarie 2020, este asigurată de Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Secretariatul General al Guvernului.

EUROPALIA îl aduce pe Brâncuşi la Bruxelles pentru prima dată. Constantin Brâncuşi (1876-1957) este fără nicio îndoială unul dintre cei mai influenţi artişti ai secolului XX. Sculpturile lui fascinante l-au transformat într-un pionier al modernismului, rămânând până în prezent o sursă importantă de inspiraţie pentru mulţi artişti. Nu doar sculptor, acesta a fost şi un fotograf pasionat care a lăsat în urma sa o colecţie de fotografii cu o valoare artistică inedită. Va fi un eveniment unic dedicat artistului şi studioului său, care era frecventat de lumea artistică a acelor timpuri (Amadeo Modigliani, Fernand Leger, Man Ray). Proiectul cuprinde opere importante de la muzee şi din colecţii private din jurul lumii, incluzând Muza adormită, Sărutul sau Leda.

1 COMENTARIU

  1. echipele sportive competitoare din judetele Romaniei, impotriva celor din Gorj, ar putea sa fie incurajate de agentiile turistice pentru organizarea de excursii vizibile operelor brancusiene, caci la un calcul de cati romani au vizitat operele marelui creator de arta in Tragu Jiu, s-ar ajunge la un procent destul de jenant, comparativ cu excursii aiurea de pierderea timpului si banilor in tari care nu ne spun mare lucru din punct de vedere cultural

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here