Brăilă senior a dat UNPR pe MP! Afaceristul, candidat surpriză la Primăria Bălești

713

După cinci ani de UNPR, Dumitru Brăilă, patronul Hotelului Brâncuși din Târgu-Jiu, a renunțat la partidul condus de Gheorghe Cocină. Brăilă a trecut la Mișcarea Populară, partid în care activează și fiul său, acesta fiind chiar liderul organizației de tineret al MP Gorj, seniorul fiind validat, miercuri, pentru a candida din partea acestui partid pentru fotoliul de primar de Bălești. Alături de Brăilă, Biroul Permanent Județean al MP Gorj a mai validat alți 27 de candidați la primăriile de comune din județ.

Brăilă senior a făcut politică în UNPR începând din 2010. Acesta s-a pus, la dispoziția partidului chiar dacă nu a avut ce câștiga din relația sa cu progresiștii, dar cu toate acestea a rămas fidel formațiunii politice. Asta până anul acesta când fiul afaceristului s-a înscris în Mișcarea Populară, devenind liderul tinerilor din organizația județeană. Entuziasmul fiului său l-a convins și pe Dumitru Brăilă care a decis, în aceste zile, să schimbe partidul și să treacă la MP Gorj. În ședința Biroului Permanent Județean al MP Gorj, candidatura lui Dumitru Brăilă la Primăria Bălești a fost astfel validată, afaceristul fiind o surpriză în cursa alegerilor locale din comuna cu 5000 de locuitori.
Deși se vehicula că Aristică Paicu, actualul primar de Bălești, va trece la MP, urmând să fie candidatul partidului, ori că un fost viceprimar al comunei va intra în cursă pentru această formațiune politică, Nicu Davițoiu a ieșit cu un candidat surpriză pentru primăria localității, neanunțat încă oficial de către partid.

28 pentru Mișcarea Populară
În cadrul ședinței de BPJ a Mișcării Populare Gorj de miercuri seara au fost validați, de fapt, 28 de candidați la funcțiile de primar la tot atâtea comune din județ. MP Gorj are astfel candidați oficiali în: Borăscu, Bălești, Alimpești, Bumbești-Pițic, Cîlnic, Dănești, Fărcășești, Licurici, Jupânești, Stejari, Padeș, Prigoria, Plopșoru, Stoina, Roșia de Amaradia și Runcu. Alte 12 comune au candidați validați printre cei girați la o candidatură fiind și câțiva politicieni cunoscuți și unele transferuri de la PNL și UNPR.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here