Boza: Vă asigur că vom fi pregătiți

1063

Complexul Energetic Oltenia plănuiește, în acest an, investiții de 600 milioane de lei, a anunțat Sorin Boza, directorul general al CE Oltenia, în cadrul unui eveniment pe teme de energie. Compania energetică este nevoită, până în 2021, să se conformeze noilor cerințe europene de mediu.
„Până în 2021, CE Oltenia va fi în conformitate cu noile BAT-uri (best available techniques – cele mai bune tehnici disponibile n.r.). Avem planurile finalizate, iar până în 2021 toată capacitatea va fi disponibilă în linie cu reglementările. Plănuim pentru anul ăsta investiții de 600 de milioane de lei. Planurile noastre și modul în care vom opri pe rând grupurile să facem investiții în ele, să retehnologizăm, ne arată că în septembrie 2021 vom fi pregătiți. Vă asigur. Pot și eu să afirm că azi furnizăm energie curată. Am investit un miliard de euro pentru a ne conforma”, a declarat Boza, în cadrul ZF Power Summit 2019.
Șeful CE Oltenia a mai declarat că are în vedere construcția a trei parcuri de energie regenerabilă, cu o capacitate totală estimată la circa 190 MW. „CE Oltenia vrea să facă două parcuri de 70 MW și unul de 50 MW. Nu fac o afirmație doar de dragul de a o face. Avem un plan aprobat în urmă cu o lună pentru următorii 100 ani, în cadrul căruia au fost aprobate și aceste parcuri. Planul este aprobat și de Ministerul Energiei, și de Fondul Proprietatea”, a mai spus Boza.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here