Botez cu 100 de persoane, într-un restaurant din Bumbești-Jiu, oprit de polițiști

1906

Un botez organizat într-un restaurant din Bumbești-Jiu, la care au luat parte aproximativ 100 de persoane, a intrat în atenția Poliției, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru că nu s-ar fi respectat regulile din timpul stării de alertă. ,,Polițiști din cadrul IPJ Gorj s-au sesizat cu privire la faptul că, la un restaurant din orașul Bumbești-Jiu, este în desfășurare un eveniment, botez, în spațiu închis, cu un număr de aproximativ 100 de persoane, organizatorul evenimentului fiind un tânăr de 26 ani, din localitate. În acest sens s-a acționat pentru prevenirea, combaterea și limitarea răspândirii virusului Covid-19, sens în care s-a luat măsura sancționarii administratorului societății comerciale, în vârstă de 64 ani, din orasul Bumbești-Jiu, cu amendă de 15.000 de lei, aplicata de politiștii din cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu, cu o amendă de 10.000 lei conform OUG 28/1999, precum și măsura complementară a confiscării sumei de 626 de lei, măsuri luate de politiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, o sancțiune în baza HG 984/2005, în valoare de 10.000 de lei, aplicată de DSV, o sancțiune de 3. 000 de lei, aplicată de DSV și două sancțiuni, ambele de 10.000 de lei, aplicate de OPC, societății comerciale”, potrivit reprezentanților IPJ Gorj.

Polițiștii, ,,invitați nepoftiți” și la cununie, la o pensiune din Bârsești
Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii au pus capăt unei petreceri de cununie civilă, care a fost organizată la o pensiune din Bârsești, fără respectarea normelor legale în vigoare pe perioada stării de alertă.,,IPJ Gorj a efectuat un control la o societate comercială din Bârseşti, constatând că o femeie, în calitate de director, a organizat un eveniment și nu a respectat interdicțiile stabilite conform art.5, alin.3, lit. a) din Legea 55/2020 cu ocazia organizării unei cununii civile, în spațiul situat în incinta pensiunii, prevăzută cu terasă, constând în aceea că nu a luat măsuri pentru respectarea distanțării fizice între participanții la eveniment.Faptele comise au fost sancționate cu amendă de 3. 000 de lei. Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.Facem apel către cetăţeni să respecte măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur!“, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Sâmbătă, au fost organizate acțiuni în zonele aglomerate din Gorj, pentru a se verifica dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară. ,,Sub coordonarea Instituției Prefectului, poliţiştii gorjeni, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ANSVA, ANPC, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății au desfășurat acţiuni de verificare, cu efective mărite, în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora și terase. În cadrul acțiunilor au fost verificate 98 de societăţi comerciale, de pe raza întregului județ. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 83.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în baza OUG 195/200 şi la Legea 61/1991, în context COVID–19“, a mai declarat Miruna Prejbeanu.
L.F.

Amenzi de aproape 200.000 de lei, în urma controalelor la terase, târguri și în zonele aglomerate
Timp de șapte zile, sub coordonarea Instituției Prefectului, la nivelul judetului Gorj au fost desfăşurate acţiuni de amploare, cu efective mărite, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, pentru a se verifica dacă sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19. Săptămâna trecută au fost verificate 848 de societăți comerciale, fiind aplicate 321 de sancțiuni, în valoare totală de 181.072 de lei.
,,La activităţile desfăşurate au participat poliţiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanţi ai ISU, ANPC, ANSVA, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii. Astfel au fost verificate 848 de societăți comerciale, fiind aplicate 321 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 181.072 de lei. Dintre acestea, 108 sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în contextul COVID-19, în valoare de 5.500 de lei. În decursul acțiunilor a fost identificată o societate comercială care nu respecta măsurile de diminuare a impactului riscurilor privind organizarea de activități în spațiul public, pentru care au fost instituite restricții și aplicate sancțiuni în valoare de 1.200 de lei. În baza Hotărârii nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și Hotărârii nr.984 din 25 august 2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranță alimentelor au fost aplicate 15 sancțiuni, în valoare de 11.000 de lei. Nereguli au fost constatate și în ceea ce privește nerespectarea Ordonanței de urgență nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, doua societăți comerciale fiind sancționate cu amenzi de 3.000 de lei. În contextul desfășurării acțiunilor, polițiștii au mai constatat diverse nerespectări ale legii, aplicând 194 de sancțiuni, de peste 139.000 de lei, în baza Legii 61/1991 pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități ilicite de comerț și OUG 195/2002 privind siguranță rutiera pe drumurile publice. Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent, în această perioadă, activităţi de verificare, cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj.
L.F.

1 COMENTARIU

  1. Deci se poate, daca se și vrea! Și sunt și legile necesare! In concluzie, mizeriile debitate de Orban și gealații despre CC sunt simple mizerii și minciuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here