Boștinaru a informat președintele CE despre pachetul de măsuri al Guvernului Grindeanu

270

Evoluţiile politice şi activitatea Guvernului, inclusiv din perspectiva angajamentelor europene, precum şi rolul regional al României au fost principalele teme ale întrevederii dintre europarlamentarul PSD Victor Boştinaru şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care urmează să viziteze ţara noastră.

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, vicepreşedinte al Grupului S&D pentru politică externă, a avut, marţi seară, la Strasbourg, o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, a informat un comunicat transmis de la cabinetul eurodeputatului român. “În cadrul discuţiei cu preşedintele Juncker, l-am informat asupra modului în care România priveşte nevoia evitării diviziunilor şi, în acelaşi timp, nevoia consolidării solidarităţii între statele membre. Am prezentat participarea României la formele de cooperare consolidată şi contribuţia sa importantă în acest domeniu, fapt recunoscut şi subliniat de către Comisia Europeană, importanţa finalizării proceselor de integrare a României în Schengen, dar şi importanţa încheierii procesului de monitorizare în cazul MCV”, a precizat Victor Boştinaru.
Eurodeputatul român, care are un cabinet parlamentar și la Târgu-Jiu, a reiterat nevoia consolidării pilonului social. “L-am informat despre consistentul pachet de măsuri în acest domeniu adoptat de către Guvernul Grindeanu. Acest pachet vizează întocmai prevenirea adâncirii decalajelor în interiorul societăţii româneşti, pentru ca și cetăţenii români să înceapă să resimtă beneficiile apartenenţei lor la Uniunea Europeană. Şi, nu în ultimul rând, i-am solicitat preşedintelui Juncker să ţină cont de importanţa Politicii de Coeziune şi de necesitatea păstrării acesteia ca principal instrument de reducere a decalajelor de dezvoltare după 2020”, a afirmat Boştinaru.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here