„Bombele” din trafic, pericol pe șoselele din Gorj

1112

Circa 3.500 de mașini verificate tehnic la nivel național de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente. În Gorj, aproape jumătate dintre vehiculele controlate în trafic au fost considerate neconforme, din punct de vedere al securității rutiere.

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic, în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre mașini erau neconforme.
Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate, precum și la sistemele de frânare și direcție.
În Gorj, nu mai puțin de 963 de mașini au fost trase pe dreapta și verificate. Dintre acestea, 45,80% erau neconforme, iar patru mașini prezentau pericol iminent de accident, a declarat, pentru Gorjeanul, Roxana Dima, purtător de cuvânt al RAR. Alte circa 2% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.
În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, anul trecut au fost aplicate 410 amenzi contravenționale și au fost retrase 296 de certificate de înmatriculare.
„Certificatul de înmatriculare poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară. Rezultatele controalelor, desfășurate în trafic, nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, a mai precizat Roxana Dima, purtătorul de cuvânt al Registrului Auto Român.
Irina IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here