Boc, zgârcit cu banii pentru Gorj

311

emil-bocPremierul Emil Boc a oferit pentru Gorj, în primul semestru al acestui an, din Fondul de Rezervă doar 2,15 milioane de lei. De trei ori mai mulţi bani au primit însă primăriile din Cluj, judeţ de unde se trage de altfel primul ministru.

Gorjul se situează abia pe locul zece în preferinţele ,,financiare” ale premierului Emil Boc. Asta deoarece Guvernul pe care îl conduce pedelistul a alocat pentru judeţul nostru, în primul semestru al acestui an, din Fondul de Rezervă o sumă mult mai mică în comparaţie cu banii oferiţi cu generozitate pentru alte judeţe. Primăriile din Cluj au primit de altfel cei mai mulţi bani, sumele repartizate acestora depăşind 6,3 milioane lei. Dacă pentru Ardeal, Boc s-a dovedit larg de mână, nu la fel se poate spune despre banii ajunşi de la Guvern în alte zone ale ţării. Astfel, în Suceava s-au primit fonduri totale de 3,8 milioane lei, la Botoşani au ajuns 3,3 milioane lei, în Olt doar 3,1 milioane lei iar în Dolj 3 milioane lei.

Bani, pe culoare politică?!

Bani mulţi, mai puţini, adică între două şi trei milioane de lei, s-a încasat însă în Bihor, adică 2,7 milioane lei, în Hunedoara, adică 2,6 milioane lei, în Maramureş unde au ajuns 2,4 milioane lei, în Ilfov, judeţ care a primit 2,2 milioane lei, la Braşov unde s-au primit 2,19 milioane lei şi în Gorj unde s-au oprit doar 2,15 milioane lei, în timp ce celelalte judeţe au primit sub două milioane lei. Pentru primăriile din Bucureşti au fost alocate fonduri totale de 530.000 lei, mai puţin decât capitala primind doar judeţele Satu Mare adică 517.000 lei şi Mehedinţi unde au ajuns 478.000 lei. Totalul sumelor alocate în primul semestru din Fondul de rezervă bugetară se ridică la 71,1 milioane lei.

A.Stoica

Institutul pentru Politici Publice a făcut în această vară un studiu care a indicat că peste 70% dintre primarii care au obţinut în 2009 bani din Fondul de rezervă al Guvernului aparţin PD-L, în condiţiile în care cu un an înainte, în 2008, edilii democrat-liberali au primit de la Executiv fonduri reprezentând doar 6% din total, cei mai mulţi bani fiind atribuiţi atunci primăriilor PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here