Boc 44 redistribuie sărăcia!

397

foto predo 2Cui îi mai arde de glumă pe canicula şi pe sărăcia asta? Şi uite-aşa, am încălecat pe-o şa portocalie, să vă spun cam ce-o să fie. Dacă greve n-o să fie. Că de astea îi este frică lui Boc 4 ca dracului de tămâie!

Emil Boc s-a căznit ce s-a căznit şi a reuşit, crede el, să împartă două paie la trei măgari. Să vedem cum.

Dinspre membrii Executivului, să nu vă aşteptaţi să răsufle cevaşilea. Va fi bine şi la vară cald. Iar iarna nu va fi, sigur, ca vara. Ne-a zis-o însuşi Zeus! Cine va mai apuca vara viitoare. Cine zice altceva, riscă să fie debarcat. Că demisii nu-şi dau. A se vedea cazurile Atila Cseke şi Radu Berceanu.

Nu scapă unul vreun secret, acolo, cât de mic. La fel ca la partidul-stat, cine cleveteşte riscă evacuarea. În Guvern, se ştie, lucrurile se petrec la fel. Ca şi în PDL, vorbeşte doar Boc-ul de serviciu. Cu mandat de la Şefu’ Băse! Asta-i Alianţa cârpită de portocalii sub stindardul Boc 44. Ba, pardon, Boc 4! Că Boc n-are numărul 44 nici la pantofi.

Agenţia de presă a statului stă drepţi în faţa cui trebuie şi nu suflă o vorbă despre prima rectificare bugetară pe anul 2010. În schimb, preferata Palatului din Deal şi a Palatului Victoria(dar fără victorii de la Boc I încoace!) a pus mâna s-au i s-a oferit niscaiva ciorne de proiect. Scurgere de informaţii nu-i putem zice. Deşi cam aşa ceva pare. Redistribuirea fondurilor s-a făcut în cea mai mare tăcere, în spatele uşilor închise. De Boc! Cu lacăte grele. Cică s-ar fi tăiat bani de la investiţii şi s-ar fi dat mai mulţi la Sănătate. Insuficient ca să astupe găurile negre de până acum. Acelea care-au permis plecarea medicilor în UE şi catastrofa de la maternitatea Giuleşti. Bomboana pe coliva falimentului sistemului sanitar românesc. Cifrele vehiculate ar mai fi mânjit Ministerul Sănătăţii lui Cseke Atila cu încă 2,81 miliarde de lei pentru acoperirea deficitului. E mult, e puţin Dumnezeu ştie! S-ar mai fi scăpat vreo câteva miliarde de lei şi-n bugetul asigurărilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii pe anul 2010 care s-a majorat la venituri cu 1,93 miliarde lei, iar la cheltuieli a crescut cu 1,89. Tot din cifrele (ne)oficiale se bănuieşte că ar mai fi rămas niscaiva creiţari şi pentru majorarea subvenţiei acordată de bugetul de stat cu 3,82 miliarde.

De pierdut, la rectificare, se presupune că ar fi fost perdante în ordine, Educaţia, Apărarea(Irakului şi Afganistanului!), Justiţia(cea apreciată ca proastă de Comisia Europeană!), Transporturile(cu infrastructură cumplită şi doar de Berceanu dorită) şi Agricultura.

Boc ar fi izbutit să împartă două paie la trei măgari, zice-se. Şi tot au mai rămas niscaiva firimituri pentru Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, intitulat pompos aşa. Pe la Muncă ar fi ajuns, se pare, cam 4,36 miliarde de lei. Pentru pensii, ajutoare de şomaj şi ajutoare sociale sau pentru persoanele cu handicap. De ajutoare pentru copii şi familii nevoiaşe se aminteşte doar la sărbători.

Tăcerea de după cearta pe fonduri nu-i a bună. Şi toate astea s-au mimat de frica declanşării unor conflicte sociale. Care vor apare, totuşi, chiar dacă Boc şi ai lui ţipă ca din gură de şarpe că se zbat să le evite prin asigurarea fondurilor necesare plăţii integrale şi la timp a pensiilor de asigurări sociale de stat şi a indemnizaţiilor de şomaj.

În vremea asta, capra vecinului bulgar ne-a lăsat singuri la coada coanei Europa. La maternitatea Giuleşti s-a petrecut tragica catastrofă, iar în spitalele din Bulgaria se verifică instalaţiile electrice. Pentru capra noastră nu sunt bani. Altfel spus, capra noastră s-a spânzurat de gâtul cosaşului din Călăţele – Emil Boc.

Cum ar veni, capra bulgarilor nu mai moare, dar caprei mioritice nu-i este bine chiar deloc.

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here