Bobocii de la clasa 0, primiţi în săli de clasă moderne

1054

Primăria Municipiului Târgu-Jiu este pe ultima sută de metri cu încheierea lucrărilor de igienizări şi reparaţii în şcolile din municipiu. Cei mai fericiţi vor fi elevii ce vor intra în clasa 0 deoarece aceştia vor păşi în săli de clasă noi, moderne şi frumos colorate.

Un astfel de caz este la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” din municipiul Târgu-Jiu unde nu mai puţin de 120 de elevi ce vor intra la clasa 0 din noul an şcolar 2014-2015 vor învăţa în cinci săli de curs moderne şi frumos amenajate. Ileana Rovenţa-Micu, directorul adjunct al unităţii de învăţământ a spus că cele cinci săli de clasă au fost pictate în culori acrilice pentru a le facilita celor mici trecerea de la grădiniţă spre învăţământul primar: „În amenajarea acestor clase am avut în atenţie ca cei mici, care vor veni la vârsta de 6 ani la şcoală, să se simtă foarte bine în aceste spaţii de învăţământ, să aibă o trecere cât mai lentă de la grădiniţă spre învăţământul primar. Sălile sunt frumos colorate şi amenajate. Conducerea şcolii a avut în atenţie ca împreună cu specialistul nostru, profesor de desen, să realizăm şi câteva picturi pe pereţi în culori acrilice cu imagini de poveste şi cu care copiii vor lua contact în primele zile de şcoală şi pe parcursul clasei 0”.

Curăţenia, la finalul lunii
scoli1La Şcoala Generală „Constantin Săvoiu”, toate lucrările de modernizare şi reparaţii făcute în această vară au costat aproape 150.000 lei, bani alocaţi din fondul Primăriei Târgu-Jiu. Pe lângă amenajarea celor cinci clase pentru elevii clasei 0, alte 20 de clase pentru copiii din învăţământul primar şi gimnazial au fost pregătite pentru noul an şcolar. „Şi celelalte săli de clasă din această şcoală au fost amenajate şi modernizate, dar şi grupurile sanitare au fost în lucru, astfel încât să merităm certificatul de Şcoală Europeană. Avem 20 de săli de clasă unde s-au efectuat lucrări de întreţinere şi reparaţii, acestora adăugându-li-se patru laboratoare. A mai rămas de făcut curăţenia, dar acest lucru se va realiza între 15 şi 20 august, astfel încât la 1 septembrie când se vor prezenta colegii profesori la şcoală să găsească toate spaţiile amenajate şi curate, iar la rândul lor să le pregătească pentru venirea elevilor în şcoală”, a precizat directoarea adjunctă a unităţii de învăţământ.

Noi investiţii la Târgu-Jiu
scoli2Potrivit lui Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, spune că după terminarea acestor lucrări de reparaţii, modernizare şi igienizare la unităţile de învăţământ din municipiu, se va trece la demararea de noi proiecte. „Dorim ca pe termen mediu să realizăm o serie de obiective atât la unităţile de învăţământ ante-preşcolar, preşcolar, gimnazial, cât şi la liceu. Aş enumera construirea a cel puţin trei unităţi de învăţământ ante-preşcolar, respectiv creşe, una în zona de sud, o alta în fosta centrală termică din cartierul Griviţei, dar şi una în zona Narciselor. De asemenea, în ceea ce priveşte învăţământul preşcolar vom face extinderi ale Grădiniţelor „Mihai Eminescu”, „Lumea Copiilor”, „Constantin Brâncuşi” şi „Vis de Copil”. Toate acestea vor intra într-un program finanţat din fonduri europene de extindere şi reabilitare. În ceea ce priveşte învăţământul gimnazial, ne vom ocupa şi de extinderea Şcolilor „Alexandru Ştefulescu” şi „Sf. Nicolae”, a precizat şeful Serviciului de Investiţii.

La Bârseşti se reiau lucrările
Reprezentantul municipalităţii a mai declarat faptul că se doreşte obţinerea de fonduri prin Programul Operaţional Regional pentru continuarea lucrărilor la Campusul şcolar de la Bârseşti. Lucrarea a fost pornită în urmă cu câţiva ani din fonduri de la bugetul de stat care, între timp, s-au epuizat făcând imposibilă finalizarea proiectului. ”Am depus documentaţia şi aşteptăm definitivarea tuturor fazelor până la încheierea contractului. În contract este prins doar realizarea restului de execuţie al lucrărilor, care implică o sumă de aproximativ 100 miliarde de lei vechi”, a declarat Raul Chiriac.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here