Bobaru: Ar trebui suspendată activitatea la UM Sadu

1029

Salariații Uzinei Mecanice Sadu ar putea intra în șomaj tehnic. Primarul orașului Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, spune că oamenii sunt expuși riscului de a se îmbolnăvi de coronavirus, chiar dacă lucrează în trei ture, pentru a se evita aglomerația.
Autoritățile locale vor o discuție serioasă la nivelul ROMARM, compania de stat în subordinea căreia se află UM Sadu.
„Trebuie discutat foarte serios cu ROMARM. Din punctul meu de vedere, Uzina Mecanică Sadu ar trebui cuprinsă în lista unităților care trebuie trecute în șomaj tehnic, pentru că nu se pot îndeplini condițiile prevăzute de lege. Sunt locuri de muncă unde, cu tot efortul conducerii, de a aduce oamenii în schimburi, acolo se depășește numărul de persoane permis de lege. Oamenii sunt expuși”, a declarat primarul Constantin Bobaru. Cei aproape 800 de salariați ai UM Sadu lucrează deja în trei schimburi. Chiar și așa, primarul Bobaru spune că se impune trimiterea salariaților în șomaj tehnic. „În perioada următoare se va lua o decizie și cu privire la Uzina Mecanică Sadu. Aștept ca activitatea uzinei să fie suspendată până trece vârful pandemiei. Este o aglomerare de oameni, sunt 800 de angajați, care sunt împărțiți pe schimburi, dar sunt și locuri de muncă unde activitatea nu poate fi modulată în așa fel încât să se respecte legislația”, a mai spus Bobaru.
Din 1 aprilie, angajatorii pot depune online documentele pentru șomajul tehnic, cheltuielile fiind suportate de stat.
De asemenea, firma de componente auto Leoni, care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial Bumbești-Jiu, și-a întrerupt activitatea pentru o săptămână, a mai amintit Bobaru.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here